Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

salvamont intervenții iarna
Categorie: Actual

Salvamont România a anunțat să salvatorii au intervenit, sâmbătă, la nu mai puțin de 125 de solicitări, în aproape 50 de cazuri fiind vorba despre persoane care au avut nevoie de îngrijiri medicale. Din păcate, ziua de ieri a adus și o nouă tragedie pe munte, al doilea accident mortal în decurs de trei zile, după cel din Bucegi în care și-a pierdut viața o tânără alpinistă.

“O zi foarte grea pentru cei peste 500 de salvamontiștii din întreaga țară aflați la datorie pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă, pe traseele turistice și în cabinetele medicale ale bazelor și posturilor Salvamont și care, astăzi, au intervenit la un număr îngrijorător de mare de accidente montane, peste 120”, a anunțat, sâmbătă seară, Salvamont România.

Astfel, în ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 125 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor, astfel:

-15 apeluri - Braşov,

-11 apeluri - Lupeni,

-10 apeluri - Alba,

-  9 apeluri- Borşa,

-  9 apeluri - Gorj,

-  9 apeluri - Suceava,

-  8 apeluri - Sibiu ,

-  7 apeluri - Caraș Severin-Muntele Mic,

-  6 apeluri - Voineasa,

-  6 apeluri - Bihor,

-  5 apeluri - Maramureș,

-  4 apeluri - Predeal,

-  4 apeluri - Prahova-Bușteni,

-  3 apeluri - Neamț,

-  3 apeluri - Vatra Dornei,

-  2 apeluri - Azuga,

-  2 apeluri - Dâmbovița,

-  2 apeluri - Caraș Severin-Semenic,

-  1 apel - Mureș,

-  1 apel - Rodna,

-  1 apel - Harghita,

-  1 apel - Prahova,

-  1 apel - Bran ,

-  1 apel - Cluj,

-  1 apel - Petroșani,

-  1 apel - Buzau,

-  1 apel - Suceava,

-  1 apel - Gorj.

“În cazul acestor intervenții au fost salvate 125 persoane, dintre acestea 47 au fost predate la Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital si o persoana predata la IML. S-au mai primit 63 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre domeniile schiabile și traseele turistice din zona montană”, au transmis salvatorii montani.

Salvamont: Al doilea deces pe munte în ultimele trei zile. Nu plecați pe traseu neînsoțiți!

Din păcate, o nouă tragedie s-a produs ieri, în munți.

Salvamontiștii au primit o solicitare privind o eventuală situație dificilă în care s-ar afla o persoană care făcea o drumeție în masivul Călimani și care nu mai răspundea la telefon .

“Imediat au fost alertate structurile Salvamont din județele care înconjoară masivul, plecând în căutare echipe de prim răspuns din Mureș, Harghita și Suceava.

Din păcate, persoana a fost găsită decedată în apropierea stației meteo Retițiș, la aproape 2000 de metri altitudine, de către un grup de persoane cu snowmobilele.

Salvamontiștii vor stabili cu poliţia dacă vor putea prelua trupul pentru transport şi apoi cum vor face recuperarea și transportului lui, terestru sau cu sprijinul unui elicopter”.

“Știm și înțelegem că a merge pe munte singur este tot o formă de manifestare a pasiunilor și dragostei pentru munte, dar, ținând cont de problemele ce pot apărea, nu recomandam drumețiile solitare. Este al doilea deces pe munte în ultimele trei zile produs cu turiști solitari”, atrag atenția salvatorii, după ce, și în Bucegi, o tânără alpinistă și-a pierdut viața zilele trecute.

VEZI ȘI: VIDEO O tânără alpinistă a murit în Bucegi, de ziua ei de naștere, într-o drumeție dedicată surorii sale gemene

Din cauza condițiilor meteo, prima misiune de recuperare a trupului acesteia a eșuat, operațiunile urmând să fie reluate spre finalul săptămânii viitoare, potivit unui anunț făcut de Salvamont Prahova.

Foto ilustrație (Salvamont România)

Back To Top