Primăria Comarnic: PENALITĂȚI DE UN MILION DE EURO
Categorie: Actual

Povestea celor trei proiecte cu fonduri europene de la Comarnic care nu au fost finalizate la timp datează de peste șase ani. În decembrie 2021, Primăria Comarnic a achitat ultima plată pentru corecția impusă de Ministerul Dezvoltării, însă începând din acest an vor începe plățile pentru penalități, cifrate tot la un milion de euro.

Administrația locală din Comarnic a reușit, după șase ani, să achite un milion de euro, suma principală a datoriei către Ministerul Dezvoltării pentru nerespectarea termenelor de finalizare a trei proiecte derulate cu fonduri europene.

Proiectele au vizat realizarea a două drumuri din localitate și a unui Centru de Afaceri. Cum însă proiectele nu au fost finalizate la timp, Ministerul Dezvoltării a aplicat corecții cifrate la un milion de euro. Primăria Comarnic a achitat, în luna decembrie 2021, ultima plată pentru datoria de bază către Ministerul Dezvoltării. În 2022, administrația locală trebuie să înceapă, însă, plata penalităților, cifrate tot la un milion de euro.

Anul 2016 vine din urmă

Reamintim faptul că, în 2016, la scurt timp după alegerile locale, autoritățile locale au descoperit că pentru trei proiecte finanțate cu fonduri europene nefinalizate la timp se va aplica, de către Ministerul Dezvoltării, o corecție de un milion de euro. Suplimentar însă, de la acea dată până în prezent au curs și penalitățile care au ajuns, la nivelul anului 2022, să fie în valoare tot de un milion de euro.

Back To Top