sens giratoriu dn 1 predeal
Categorie: Administraţie

Un pasaj rutier de tip sens giratoriu suspendat va fi construit pe DN 1, la intersecția cu DN 73A Predeal – Râșnov.

Detaliile proiectului au fost prezentate de Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar se stat în Ministerul Transporturilor, care a și publicat imagini cu felul în care va arăta primul sens giratoriu suspendat de pe Valea Prahovei.

“Din sensul giratoriu intră/se desprind 4 rampe care asigură fluidizarea traficului ce vine dinspre București/Brașov și se deplasează spre Brașov/Râșnov, respectiv rampa 1 București – Brașov, rampa 2 Brașov – București, rampa 3 București – Râșnov / Râșnov – București și rampa 4 spre Brașov.

Obiectivul va avea o structură de  rezistență  de tip circular, continuă pe 6 pile, dispuse radial. Cele 6 deschideri vor avea tabliere cu structură mixtă oțel-beton. În sensul giratoriu circulația se va desfășura pe 2 benzi. Raza externă a sensului giratoriu va fi de 35 m, iar raza internă de 21,8 m. Gabaritul de liberă trecere pe sub sensul giratoriu va fi de 5 m.

Secretarul de stat menționează că valoarea investiției va fi de circa 132,5 milioane de lei, cu TVA inclus, iar durata de execuție de 30 de luni”, a detaliat Scrioșteanu.

Proiecția video poate fi văzută AICI.

Finanțarea obiectivului va fi realizată din fonduri externe nerambursabile și de la bugetul de stat, prin Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

Comisia Tehnico – Economică a Ministerului Transporturilor a aprobat, săptămâna trecută, indicatorii pentru pasajul rutier care va fi realizat la intersecția DN 1 cu DN 73A, a mai precizat oficialul.

VEZI ȘI: Sens giratoriu nou pe DN72, în apropierea Ploieștiului

Back To Top