strada
Categorie: Actual

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat că este „aproape imposibil” ca o persoană să nu se infecteze cu varianta Omicron, având în vedere gradul de transmisibilitate al acestei tulpini.

„La gradul de transmisibilitate al acestei tulpini Omicron, este aproape imposibil să nu te infectezi. Gândiţi-vă că se infectează persoane vaccinate şi persoane nevaccinate. Noi nu am avut niciun fel de informaţii despre acest virus. El a venit pe un teren, şi asta este problema acestui virus, a venit pe un teren imunologic, dacă vreţi, virgin, în care nu aveam niciun fel de reactivitate. Între timp, avem, pentru că sunt multe persoane care s-au îmbolnăvit inaparent. Au făcut sau nu au făcut nimic sau a fost o chestie tranzitorie de câteva ore trecerea lor prin infecţie. Aceste persoane au trecut prin boală, deci au o memorie imună faţă de acest virus şi dacă se reîmbolnăvesc o fac mult mai eficient sau nu se reîmbolnăvesc. Este o situaţie cu totul diferită”, a spus Alexandru Rafila. Potrivit ministrului, este posibil ca săptămâna viitoare numărul de cazuri noi de COVID-19 să ajungă la 25.000 sau 28.000 pe zi, deși viteza de creştere a infectărilor este în scădere.

Citește și Alexandru Rafila: „Nu mai văd urgenţa certificatului verde. Sper că valul cinci să se încheie în câteva săptămâni”

Back To Top