Categorie: Actual

Șeful Pfizer Inc, Albert Bourla, a declarat că un vaccin anual COVID-19 ar fi de preferat în locul unor injecții de rapel mai frecvente în lupta împotriva pandemiei de coronavirus. Într-un interviu pentru N12 News din Israel, Albert Bourla a spus că o injecție de rapel la fiecare patru până la cinci luni ar fi „un scenariu bun”. "Ceea ce sper (este) să avem un vaccin pe care trebuie să-l faceți o dată pe an", a adăugat el.

Vaccinul Pfizer/BioNtech s-a dovedit a fi eficient împotriva bolilor severe și a morții cauzate de varianta Omicron, dar mai puțin împotriva transmiterii acesteia. Odată cu creșterea numărului de cazuri, unele țări au extins programele de rapel sau au scurtat intervalul dintre doze.

„O dată pe an este mai ușor să convingeți oamenii să se vaccineze. Este mai ușor pentru oameni să-și amintească (...).Din punct de vedere al sănătăţii publice, aceasta este o situaţie ideală”, a mai spus CEO-ul Pfizer. „Căutăm să vedem dacă putem crea un vaccin care să acopere Omicron și să nu uităm de celelalte variante”. 

Albert Bourla a spus că Pfizer ar putea fi gata să ceară aprobarea pentru un vaccin reproiectat pentru a lupta împotriva Omicron și a-l produce în masă încă din martie, potrivit MSN. Citând trei studii, CDC din SUA au declarat vineri că o a treia doză de vaccin ARN este esențială pentru combaterea Omicron, deoarece oferă protecție împotriva riscului de spitalizare de 90%.

Back To Top