padure
Categorie: Actual

Trei tineri au fost reținuți duminică de Poliție după ce au fost prinși în flagrant în timp ce tăiau, fără drept, arbori pe care aveau de gând să-i vândă. În urma cercetărilor, oamenii legii au stabilit că aceștia erau cercetați sub control judiciar și în alte dosare de furt.

Potrivit IPJ Prahova, în timp ce desfășurau activități în vederea diminuării delictelor silvice, polițiștii din cadrul Secției nr.4 de Poliție Valea Doftanei, împreună cu un reprezentant al Ocolului Silvic Câmpina, au prins în flagrant trei bărbați care tăiau fără drept un arbore.

În urma cercetărilor efectuate la fața locului, s-a constatat faptul că bărbații ar mai fi doborât fără drept alți șapte arbori, primul dintre ei sustras cu o seară în urmă și vândut pe raza comunei Provița de Jos.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională a fost recuperat în totalitate.

Întrucât cei doi tineri cu vârstele de 20, respectiv al treilea, în vârstă de 24 de ani, se aflau sub măsura controlului judiciar,  față de aceștia a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentați unității de parchet cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de taiere și furt de arbori, fără drept din fondul forestier național.

Citește și Furt cu repetiție, în zona Voila

Back To Top