kremlin rusia românia
Categorie: Actual

Guvernul rus a aprobat luni o listă cu ţări şi teritorii neprietenoase faţă de care persoanele fizice şi întreprinderile ruse îşi vor putea rambursa datoriile în ruble, anunță un comunicat al cabinetului de miniştri de la Moscova. Un ordin executiv a fost semnat în acest sens, în condițiile în care rubla a pierdut 45% din ianuarie. Pe lista amintită intră și România, ca stat membru UE.

Pe listă se regăsesc țările care au întreprins acţiuni considerate ostile la adresa Rusiei, companiilor şi cetăţenilor ei, scrie Agerpres. Este vorba despre statele membre ale Uniunii Europene (deci și România), alături de SUA, Canada, Marea Britanie, Ucraina, Muntenegru, Elveţia, Albania, Andorra, Islanda, Liechtenstein, Monaco, Norvegia, San Marino, Macedonia de Nord, precum şi Japonia, Coreea de Sud, Australia, Micronezia, Noua Zeelandă, Singapore şi Taiwan. Ţările şi teritoriile menţionate au impus ori s-au alăturat sancţiunilor instituite împotriva Rusiei după începerea "operaţiunii militare speciale" a forţelor armate ruse în Ucraina, relevă agenţiile de presă citate.

VEZI ȘI: Rusia amenință statele vecine cu Ucraina, dacă acestea primesc avioane de luptă ale Kievului. Avertisment direct către România

"Pentru aceasta debitorul poate cere unei bănci ruse să creeze un cont special 'S' pe numele unui creditor străin şi să-i transfere plăţile în echivalentul lor în ruble la cursul Băncii Centrale a Rusiei din ziua plăţii", se menţionează în comunicatul guvernului rus, potrivit Agerpres. Noua procedură temporară se aplică plăţilor care depăşesc 10 milioane de ruble pe lună (76.046 USD).

Foto: 4ever.eu

  • Facebook.com/actualitateaprahoveana.ro
  • instagram.com
  • twitter.com
  • Google Business
  • Youtube Actualitatea
  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Back To Top