Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

avalanșă bucegi
Categorie: Actual

Riscul de avalanșă în Bucegi și Făgăraș a devenit mare în zonele înalte și însemnat la altitudini sub 1800 de metri, potrivit unei alerte emise de Administrația Națională de Meteorologie.

În Bucegi, “la peste 1800 m, stratul de zăpadă instabil de la suprafață, alcătuit într-o proporție considerabilă din zăpadă pulver, depășește pe alocuri 50-60 de cm, iar în zonele adăpostite, unde zăpada a fost depusă de vânt, acesta are dimensiuni mai mari. În zonele de creastă, sunt formate plăci recente de vânt, iar pe văi, troiene însemnate. În profunzime, stratul vechi este în general îngheţat și compact. Riscul declanșării avalanșelor va fi mare (4), existând pericolul declanșării spontane de avalanșe datorită grosimii stratului ușor și instabil de la suprafață, cât și la supraîncărcări, când stratul instabil din partea superioară poate fi dislocat. Sub 1800 m altitudine, stratul instabil de la suprafață este de asemenea consistent și va mai crește în următoarele 24 de ore. Acesta poate fi dislocat în condiții de supraîncărcări, dar izolat se pot declanșa și avalanșe spontane, mai ales în anumite zone adăpostite unde se întâlnesc depozite mai însemnate de zăpadă. Riscul declanșării avalanșelor va fi însemnat (3)”.

VEZI ȘI: Imagini cu intervenția salvamontiștilor din Sinaia. Tată și fiu, surprinși de o avalanșă, în zona Papagal

Despre Munții Făgăraș, meteorologii spun că, de asemenea, „la peste 1800 m, stratul de zăpadă instabil de la suprafață, depășește pe alocuri 50-60 de cm. Are rezistență scăzută și coeziune slabă între cristale, fiind alcătuit într-o proporție considerabilă din zăpadă pulver. Acest strat va fi mai însemnat în zonele adăpostite, unde zăpada a fost depusă de vânt. În zonele de creastă, mai ales pe versanții cu expoziție sudică și estică, sunt formate plăci recente de vânt, iar pe văi, troiene însemnate. În profunzime, stratul vechi este în general îngheţat și compact. Riscul declanșării avalanșelor va fi mare (4), existând pericolul declanșării spontane de avalanșe datorită grosimii stratului ușor și instabil de la suprafață, cât și la supraîncărcări, când stratul instabil din partea superioară poate fi dislocat. Sub 1800 m altitudine, stratul instabil de la suprafață este de asemenea consistent și va mai crește în următoarele 24 de ore. Acesta poate fi dislocat în condiții de supraîncărcări, dar izolat se pot declanșa și avalanșe spontane, mai ales în anumite zone adăpostite unde se întâlnesc depozite mai însemnate de zăpadă. Riscul declanșării avalanșelor va fi însemnat (3)”.

O informare meteo de ninsori care vizează în special centrul, sudul și estul țării este valabilă până marți, la ora 20.00.

  • Facebook.com/actualitateaprahoveana.ro
  • instagram.com
  • twitter.com
  • Google Business
  • Youtube Actualitatea
  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

Foto ilustrație

Back To Top