cnsu carantina
Categorie: Actual

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a lămurit, marți seară, și aspectele legate de carantină. Măsura nu va mai fi instituită nici măcar în cazul contacților direcți, odată cu ieșirea din starea de alertă.

“Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) adoptă prezenta

HOTĂRÂRE:

Art.1 - Hotărârea Comitetul Național pentru Situații de Urgență nr. 6/2022 privind procedura de aprobare a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 97 din 31 ianuarie 2022, se abrogă.

Art.2 - Prezenta hotărâre se publică în Monitorul Oficial al României Partea I și se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora” este documentul adoptat marți seară de CNSU.

Carantina nu se mai aplică, așadar, nici în cazul contacților direcți, dar nici persoanelor care sosesc din străinătate.

Măsura este valabilă după ce hotărârea va fi publicată în Monitorul Oficial.

“Pe teritoriul României, 68.690 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.597 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 41.460 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 47 de persoane”, a anunțat bilanțul de Grupul de Comunicare Strategică în ultima zi a stării de alertă.

Update: Hotărârea CNSU a a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 230/ 8 martie 2022.

VEZI ȘI: Alexandru Rafila: TOATE restricțiile se ridică din 9 martie. Recomandările Ministerului Sănătății

Back To Top