Categorie: Actual

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat prelungirea programului de lucru cu publicul la Serviciile Publice Comunitare de Pașapoarte ca urmare a numărului mare de cereri. Activitate de lucru cu publicul va exista și în weekend.

Astfel, Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că programul de lucru cu publicul a fost prelungit în intervalul orar 08.00-20.00 de luni până vineri și s-a decis desfășurarea activității de lucru cu publicul și în weekend, respectiv suplimentarea, până la capacitatea maximă, a stațiilor de preluare a cererilor, utilizate la nivelul  structurilor teritoriale de pașapoarte.

Măsura a fost luată după ce numărul cererilor pentru eliberarea de pașapoarte a crescut în ultima perioadă, în Prahova înregistrându-se, de exemplu, o triplare a numărului de solicitări.

„În acest sfârșit de săptămână atât la nivelul municipiului București, cât și în teritoriu, Serviciile Publice Comunitare de Pașapoarte vor desfășura activități de lucru cu publicul (primiri cereri și eliberări pașapoarte).

Menționăm totodată faptul că, pentru zilele de weekend, au fost deja operaționalizate programările online în mai multe județe din țară. În acest moment, se întreprind măsuri pentru operaționalizarea programărilor online și pentru restul județelor, în vederea reducerii timpului de răspuns la solicitările primite din partea cetățenilor”, a anunțat MAI.

În data de 10.03.2022, potrivit MAI, termenul mediu la nivel național de eliberare a pașaportului simplu electronic a fost de 2,77 zile lucrătoare, în timp ce în Prahova, ca de altfel și în alte județe, termenul a fost de aproximativ 3 zile lucrătoare din momentul înregistrării cererilor și până la intrarea pașapoartelor simple electronice în gestiunea structurilor de pașapoarte.

Conform datelor prezentate de MAI, la nivel național, în data de 10.03.2022 s-au efectuat 35.389 programări, pentru un număr de 60.381 de persoane, în scopul prezentării la ghișeu în următoarele 90 de zile.

În prezent, în vederea personalizării pașapoartelor simple electronice, programul de lucru al Centrului Național Unic de Personalizare a Pașapoartelor Electronice este de la ora 06.00 la ora 22.00, inclusiv în weekend.

Back To Top