Categorie: Actual

Guvernul a aprobat, vineri, hotărârea de stabilire a mecanismului de decontare din bugetul inspectoratelor județene pentru situații de urgență a cheltuielilor cu hrana cetățenilor străini sau apatrizilor aflați în situații deosebite care provin din zona conflictului armat din Ucraina, găzduiți de persoane fizice.


Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunțat, vineri, că a fost stabilit mecanismul prin care persoanele fizice, care găzduiesc cetățeni străini sau apatrizi aflaţi în situaţii deosebite şi provin din zona conflictului armat din Ucraina, beneficiază de decontarea cheltuitelor cu hrana.

„Sprijinul financiar pe care statul îl asigură pentru fiecare persoană cazată în fiecare zi pentru a acoperi cheltuielile necesare pentru a asigura hrana este de 20 de lei pe zi pentru fiecare persoană. Această măsură, la acest moment, este dimensionată să asigure sprijin pentru aproximativ 15.000 de cetățeni străini sau apatrizi, care provin din zona conflictului armat din Ucraina pentru o perioadă de 60 de zile”, a anunțat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Bugetul MAI a fost suplimentat pentru IGSU cu suma de 18 milioane de lei din fondul de rezervă bugetară la dispoziția guvernului, bani prevăzuți în bugetul de stat din acest an.

„Este în continuare, în derulare, efortul guvernamental de sprijinire cu tot ceea ce este necesar, pentru ca refugiații din Ucraina să beneficieze de sprijinul statului român, dar şi de integrarea acestor eforturi şi includerea lor, alături de cele pe care societatea civilă le face în continuare”, a mai anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Back To Top