Categorie: Actual

Aleșii locali ploieșteni au fost convocați, luni, la o ședință extraordinară, pe ordinea de zi figurând un singur proiect legat de prelungirea contractului cu Veolia până la data de 13 mai, având în vedere că licitația pentru desemnarea unui nou operator nu a fost finalizată. Aleșii locali au votat prorogarea proiectului, fiind invocat faptul că, în cel mai scurt timp, va fi organizată o ședință comună cu Consiliul Județean Prahova.

Urgența convocării ședinței Consiliului Local Ploiești a fost dată de faptul că operatorul de termoficare a notificat municipalitatea ploieșteană, încă de anul trecut, că va rezilia contractul la finele lunii martie 2022, iar licitația pentru desemnarea unui nou operator nu a fost finalizată. Acesta este și motivul pentru care propunerea a vizat prelungirea contractului cu Veolia până la data de 13 mai.

Proiectul de hotărâre propus a vizat prelungirea contractului până la data de 13 mai, dar la pachet cu o serie de obligații pe care municipalitatea ar urma să și le asume. Una dintre obligații era plata datoriilor către operatorul de termoficarea (diferența dintre tarif și prețul local al energiei termice facturate populației). O altă obligație viza efectuarea predării-primirii a bunurilor de retur, dar și preluarea angajaților alocați furnizării serviciului public. 

Proiectul viza totodată că, în cazul în care suma solicitată de operator, în valoare de peste 99,1 milioane de lei, va fi plătită la termenele stipulate în viitorul acord dintre operator și municipalitate, la această valoare nu se vor mai adăuga despăgubirile solicitate concendentului, în valoare de peste 24,4 milioane de lei, dar nici valoarea investițiilor de peste 9,6 milioane de euro realizate de către operator.

Încă de la începutul ședinței, convocate luni, la ora 18.30, s-a menționat faptul că proiectul de hotărâre are un aviz negativ din partea Direcției Economice, pe motiv că în bugetul pe anul 2022 nu sunt prevăzute totalitatea sumelor de plată, însă tot în timpul ședinței a fost făcută precizarea că există posibilitatea unei rectificări de buget la începutul lunii iulie 2022.

În timpul, ședinței, viceprimarul municipiului Ploiești, Daniel Nicodim, a solicitat prorogarea proiectului, invocând o adresă primită, luni, de la Consiliul Județean Prahova, dar și noile discuții care au avut loc pe această temă. 

Cu 23 de voturi „pentru” și o neparticipare la vot, proiectul de hotărâre a fost prorogat, urmând ca subiectul să fie repus pe tapet, cât mai urgent, într-o ședință comună a Consiliului Local Ploiești și Consiliului Județean Prahova.

Foto: Arhivă

  • Facebook.com/actualitateaprahoveana.ro
  • instagram.com
  • twitter.com
  • Google Business
  • Youtube Actualitatea
  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

Back To Top