mariupol teatru bombardat
Categorie: Actual

Autoritățile locale din Mariupol au prezentat, vineri, primele informații despre numărul de morți în urma bombardamentului asupra teatrului din oraș.

Este prima dată de la momentul atacului, 16 martie, când este publicat un bilanț, fie el și orientativ. “Martorii oculari au raportat că aproximativ 300 de persoane au murit în Teatrul Dramatic Mariupol în urma bombardamentului. Vrem să credem că toată lumea a reușit să scape. Dar cuvintele celor care se aflau în interiorul clădirii la momentul acestui act terorist spun contrariul”, au anunțat, vineri, autoritățile locale.

VEZI ȘI: Teatrul din Mariupol, unde se refugiau peste o mie de oameni, a fost bombardat. Femei și copii sub dărâmături. „Este un act oribil și inuman”

În primele zile după atac, s-a vorbit despre faptul că în teatru s-ar fi adăpostit în jur de 1.000 sau chiar 1.300 de femei, bătrâni și copii. În aceeași perioadă, în spațiul public a apărut o imagine din satelit, cu teatrul în dreptul căruia fusese scris mare, în rusește, cuvântul “COPII”, astfel încât forțele ruse să nu atace locul.

Back To Top