nor praf saharian
Categorie: Actual

ANM a anunțat că mai multe zone din Europa, inclusiv România, sunt afectate, în aceste zile, de un nor de praf saharian.

“În perioada 30 martie – 01 aprilie circulația aerului se va face din sector preponderent sud-vestic și sudic, iar spre final vestic, astfel că va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer tropical, încărcată cu particule de praf cu origine sahariană, îndeosebi către sudul și sud-estul Europei, inclusiv în zona țării noastre. Concentrațiile particulelor de praf ce urmează să ajungă deasupra României vor fi mai reduse în comparație cu cele din sudul Peninsulei Italice și al Peninsulei Balcanice”, a anunțat Administrația Națională de Meteorologie.

VEZI ȘI: Autoritățile de mediu, despre un nor format din cauza bombardamentelor din Ucraina: Concentrația de monoxid de carbon este mult sub pragul reglementat

Depunerile de praf vor putea fi observate în zonele și intervalele cu ploaie, începând de joi (31 martie) în vestul, centrul și nordul țării, apoi, pe arii restrânse, și în rest, precizează o informare transmisă de ANM.

Foto ilustrație

Back To Top