Categorie: Actual
  • Cele mai multe au semnalat victime din localitatea Borodianka.

  • Moscova susține că nu are nimic de a face cu aceste asasinate.

  • Crucea Roșie este implicată în adunarea probelor.

Procurorii ucraineni au primit peste 7000 de sesizări privind crime de război care ar fi fost comise de armată rusă de de la începutul invaziei în Ucraina. 

Cele mai multe victime sunt semnalate la Borodianka, la nord-vest de Kiev, a spus procurorul general ucrainean Irina Venediktova, citată de agenţia de presă ucraineană Unian, potrivit digi24.ro.

Imagini cu cadavrelor civililor neînarmați, rămase pe străzi în mica localitate Bucha după retragerea trupelor ruse fac de câteva zile înconjurul lumii. Trupele ruse au controlat zona timp de săptămâni, aminteşte dpa. Ucraina, împreună cu mai multe ţări, susţine că masacrul a fost comis de soldaţii ruşi.

În replică, Moscova declară că nu are nimic de a face cu aceste asasinate şi califică imaginile drept un „fals”.

Ministrul de interne ucrainean Denis Monastîrski va face o examinare rapidă şi documentată a atrocităţilor de la Bucha.

Citește și:  Sute de șoferi care au condus agresiv au rămas fără permis

„De îndată ce podurile pe care ruşii le-au aruncat în aer în timpul retragerii lor vor fi reparate, experţii vor avea acces” pe teren, a declarat el pentru cotidianul german Tagesspiegel.

Comitetul Internaţional al Crucii Roşii este deja implicat în adunarea probelor, a spus ministrul, adăugând că alţi experţi internaţionali se vor alătura în curând anchetei. 

Back To Top