Categorie: Actual
  • Polițiștii au instituite filtre rutiere la intrările/ieșirile din cele două municipii

  • Acțiunea a urmărit prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, dar și manifestare a comportamentului agresiv în trafic.

  • Polițiștii au aplicat 89 de sancțiuni contravenționale, dintre care 44 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 6 au fost aplicate pietonilor.

În doar două ore polițiștii prahoveni au reușit marți dimineața verificarea a peste 300 de autoturisme și legitimarea a 350 de persoane într-o acțiune rutieră fulger, care a fost organizată în municipiile Ploiești și Câmpina. 

„În această dimineață, în intervalul orar 07:00-09:00, polițiștii rutieri au acționat pe principalele artere din cele două municipii ale județului Prahova, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Punctele de acțiune au vizat principalele căi rutiere de intrare/ieșire din municipiu și zonele pretabile de manifestare a comportamentului agresiv în trafic.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au verificat peste 300 de autovehicule și au legitimat 350 de persoane.

În urma celor constatate, polițiștii au aplicat 89 de sancțiuni contravenționale, dintre care 44 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 6 au fost aplicate pietonilor.

Valoarea sancțiunilor a fost de 24.055 de lei.

Au fost reținute în vederea suspendării 4 permise de conducere dintre care 2 pentru  conducere sub influența alcoolului, 1 pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului și 1 pentru depășire neregulamentară.

De asemenea, au fost retrase cinci  certificate de înmatriculare.

Exemple:

• Polițiștii Biroului Rutier Ploiești au depistat, pe Bulevardul Republicii, din Ploiești, un bărbat de 49 de ani, în timp ce conducea o autoutilitară având  o concentraţie de 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.

• De asemenea, poliţiştii au depistat pe raza localității Blejoi, un bărbat de 44 de ani, în timp ce conducea un autoturism având viteza de 91 km/h.” au transmis reprezentanții IPJ Prahova.

Vă reamintim că în perioada 2 – 4 aprilie a.c., în urma acțiunilor derulate de polițiști prahoveni pentru reducerea riscului rutier, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 541 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 176.361 de lei.

De asemenea, 100 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate bicicliștilor, 31 dintre acestea fiind aplicate pentru alcool.

Back To Top