roberta anastase
Categorie: Actual
  • Comisiile pentru politică externă și apărare din Senatul României s-au întâlnit cu delegația franceză a Comisiei pentru Afaceri Externe, Apărare și Forțe Armate.
  • Prezentă la eveniment, Roberta Anastase, senator PNL de Prahova, a insistat pe obiectivul legitim al României de adera la spațiul Schengen.
  • Parlamentarului român a subliniat că țara noastră îndeplinește criteriile de aderare.

Roberta Anastase a făcut parte din delegația română care s-a întâlnit cu reprezentanți Comisiei pentru Afaceri Externe, Apărare și Forțe Armate a Senatului din Franța, condusă de Christian Cambon.

“În cadrul intervenţiei mele am subliniat importanta existenţei unui spațiu Schengen pe deplin integrat care va contribui la asigurarea unei piețe unice eficiente și funcționale și la consolidarea rezilienței Uniunii în ansamblu. În acest context, am evidenţiat obiectivul legitim al României de a adera la spațiul Schengen, în condițiile în care ţara noastră îndeplineşte deja criteriile de aderare.

VEZI ȘI: Roberta Anastase, discuții în SUA despre situația de securitate de la granița României

Agresiunea Federaţiei Ruse asupra Ucrainei precum şi faptul că România are cea mai lungă graniţa cu statul vecin, de 649,4 kilometri, constituie argumente în plus pentru a susţine pledoaria noastră. Sunt convinsă cu prin intermediul diplomaţiei parlamentare precum şi prin sprijinul constant oferit de Preşedinţia rotativă a Consiliului deţinută de Franţa, obiectul de aderare la Schengen va deveni curând atins”, a declarat senator PNL de Prahova Roberta Anastase.

Parlamentarul de Prahova este vicepreședinte al Comisiei pentru politică externă din Senatul României.

Back To Top