Categorie: Actual
  • Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Prahova au efectuat verificari la agenții economici care desfășoară activități de pregătire teoretică și practică a cursanților.
  • La una dintre societățile comerciale din municipiul Ploiești, polițiștii au constatat că, din 2017 și până în prezent, operatorul economic a prestat servicii de pregătire practică a cursanților fără a încheia contracte de școlarizare.
  • În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

Pentru prevenirea și combaterea fraudelor în domeniul școlilor de conducători auto, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Prahova, în data de 20 aprilie și respectiv 28 aprilie a.c., au efectuat verificari la agenții economici care desfășoară activități de pregătire teoretică și practică a cursanților.

„Astfel, în cadrul activităților au fost verificați 2 de operatori economici și a fost constatată o infracțiune de evaziune fiscală. În cazul unuia dintre agenții economici verificați, au fost constatate nereguli privind prestarea de servicii în cadrul școlii de conducători auto de către angajați având contractul individual de muncă suspendat, fapt pentru care a fost transmisă o solicitare Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova în vederea continuării verificărilor și dispunerii măsurilor legale. Cu ocazia verificărilor efectuate la una dintre societățile comerciale din municipiul Ploiești, polițiștii au constatat că în perioada 2017 și până în prezent operatorul economic a prestat servicii de pregătire practică a cursanților fără a încheia contracte de școlarizare și fără a înregistra în totalitate în evidența contabilă veniturile astfel realizate, sustragându-se de la plata obligațiilor către bugetul consolidat al statului”, a anunțat Inspectoratul Județean de Poliție Prahova.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală. Cercetările vor fi efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova în vederea stabilirii prejudiciului cauzat bugetului consolidat al statului.

„Activitățile au beneficiat de sprijinul reprezentanților din cadrul I.S.C.T.R. Prahova”, a precizat Inspectoratul Județean de Poliție Prahova.

Back To Top