sorin oprescu
Categorie: Actual
  • Sorin Oprescu, fostul primar general al Capitalei condamnat la aproape 11 ani de închisoare, a fost capturat marți, în Grecia.
  • Acesta ar fi fugit din țară acum aproximativ două săptămâni.
  • Planul lui Oprescu ar fi să ceară azil.

Sorin Oprescu a fost reținut marți de autoritățile din Greci și este acum în custodia autorităților elene după ce a fost găsit în Atena, au declarat surse judiciare ctate de g4media. Fostul primar general era dat în urmărire generală după ce a fost condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare, în 13 mai, dar nu a fost găsit la domiciliu, în curând apărând informația potrivit căreia acesta părăsise teritoriul României de aproximativ două săptămâni. Oprescu ar fi ieșit din țară pe la Giurgiu.

VEZI ȘI: Încă un fugar! Sorin Oprescu a fost dat în urmărire (update)

Stiripesurse.ro scrie că fostul edil a fost capturat de o echipă ENFAST (European Network of Fugitive Active Search Teams) și, în momentul în care a fost prins, acesta ar fi anunțat autoritățile din Grecia că vrea să ceară azil.

Update: Inspectoratul General al Poliției Române confirmă că "la data de 17 mai, în urma activităţilor investigative şi de cooperare poliţienească, efectuate de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), prin Direcţia Operaţiuni Speciale, Direcţia de Investigaţii Criminale, Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională, în colaborare cu Centrul SELEC şi poliţiştii greci, coordonaţi de şeful ENFAST din Atena, au depistat, în zona oraşului Atena, un bărbat, de 70 de ani, urmărit la nivel internaţional". Potrivit sursei citate, "cel în cauză a fost condus la sediul autorităţii judiciare competente, în vederea confirmării şi punerii în executare a mandatului".

 

Back To Top