Categorie: Actual
  • Polițiștii Serviciului pentru Investigarea Criminalității Economice Prahova au efectuat o acțiune pentru combatarea infracționalității la regimul bunurilor contrafăcute. 
  • În patru ore au confiscat marfă în valoare de peste 6 000 de euro. 

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat marți o acțiune ce a avut drept scop intensificarea activităților de prevenire și combatare a infracționalității la regimul bunurilor contrafăcute și a celor neconforme cu standardele unor branduri de renume.

Astfel, în intervalul orar 11.00-15.00 au verificat patru agenți economici, de pe raza județului Prahova, cu privire la respectarea normelor legale din domeniul drepturilor de proprietate industrială.

În urma activităților, polițiștii au constatat 4 infracțiuni economice, au indisponibilizat 286 de articole vestimentare, 28 de perechi de încălțăminte și 168 de jucării.

Valoarea bunurilor indisponibilizate este de 30.525 de lei.

Totodată, a fost aplicată și o sancțiune conform O.G. 28/1999, în valoare de 1.500 de lei.

În cazul unuia din agenții economici verificați, din cadrul unui centru comercial, din municipiul Ploiești, polițiștii au constatat că acesta oferea spre comercializare 126 de articole vestimentare și 28 de perechi de încălțăminte inscripționate cu însemnele și denumirile unor mărci protejate pe teritoriul României, la prețuri net inferioare celor practicate pe piață pentru produsele autentice și pentru care nu s-au putut prezenta certificate de calitate și conformitate, sau alte înscrisuri care să le ateste autenticitatea, cu privire la acestea existând suspiciunea că sunt contrafăcute.

În urma controlului, mărfurile în cauză, în valoare de aproximativ 13.060 de lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

La punctul de lucru al unei societăți comerciale din orașul Breaza, polițiștii au constatat că agentul economic oferea spre comercializare 65 de articole vestimentare și 168 de jucării inscripționate cu însemnele și denumirile unor mărci protejate pe teritoriul României, la prețuri net inferioare celor practicate pe piață pentru produsele autentice și pentru care nu a putut prezenta certificate de calitate și conformitate, sau alte înscrisuri care să le ateste autenticitatea, cu privire la acestea existând suspiciunea că sunt contrafăcute.

În urma controlului, mărfurile în cauză, în valoare de aproximativ 9.845 de lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

Totodată, cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat că agentul economic a comercializat bunuri în urma cărora a obţinut venituri pe care nu le-a fiscalizat în totalitate, prin intermediul casei de marcat din dotarea unității, rezultând o sumă nejustificată în plus de 60 de lei, drept pentru care persoana juridică a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.500 de lei, conform O.U.G.  nr. 28/ 1999 şi confiscarea sumei de bani.

Tot ieri, 17 mai a.c. și polițiștii  din cadrul Poliției Orașului Breaza au desfășurat o activitate pe raza de competență, fiind efectuat un control la o societate comercială din orașul Breaza, unde au fost identificate, expuse spre vânzare, mai multe jucării ale căror inscripții erau identice/ asemănătoare cu cele ale unor mărci protejate pentru care nu au fost prezentate documente justificative de proveniență și nici înscrisuri care să le ateste autenticitatea, respectiv certificate de conformitate.

Având în vedere cele constatate, au fost confiscate 54 de articole de jocuri și jucării, în valoare de 1.426 de lei.

Și în această cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

Back To Top