Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

grădiniță
Categorie: Actual
  • Luni, pe 30 mai, încep înscrierile la grădiniță.
  • Etapa este dedicată copiilor care nu au mai fost în învățământul preșcolar.
  • Ocuparea locurilor disponibile se face în baza criteriilor generale și specifice, stabilite conform legii.

Părinții pot depune, de astăzi, dosarele copiilor care trebuie să meargă la grădiniță din toamnă. Ocuparea locurilor libere, după finalizarea etapei de reînscrieri, se va face de regulă în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă, respectiv: grupa mare, grupa mijlocie și grupa mică.

Din acest moment începe așteptarea. Mai ales în cazul grădinițelor de stat cu program prelungit, numărul de solicitări este, de obicei, mai mare decât al locurilor disponibile. În astfel de situații, prioritățile sunt stabilite în funcție de o serie de criterii. “În situația în care într-o unitate de învățământ numărul cererilor de înscriere a copiilor în învățământul preșcolar, primite de la părinți, este mai mare decât numărul de locuri libere, vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale și criterii de departajare specifice”, explică o notă transmisă în teritoriu de Ministerul Educației.

Conform criteriilor generale, au prioritate la înscriere copiii orfani de unul ori ambii părinți sau proveniți din centre de plasament, copiii care au un frate/soră în grădinița respectivă și cei pentru care există certificat de încadrare în grad de handicap.

Criteriile specifice de departajare sunt elaborate de fiecare unitate de învățământ preșcolar sau cu grupe de preșcolari, nu pot fi discriminatorii și nu pot include existența unor liste de preînscrieri, organizate în afara calendarului procesului de înscriere în învățământul preșcolar. De cele mai multe ori, unitățile de învățământ includ, pe lista acestor criterii specifice, domiciliul aflat în circumsripția grădiniței și condiția ca ambii părinți să aibă loc de muncă.

VEZI ȘI: Când va fi gata noua grădiniță din centrul Ploieștiului?  Stadiul lucrărilor

Back To Top