Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

evaluarea națională proba scrisa
Categorie: Actual
  • Evaluarea Națională 2022 a început marți, 14 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română.
  • Peste 155.000 de candidați s-au înscris la examenul de anul acesta.
  • Rezultatul are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a.
  • În premieră, unele dintre lucrări vor fi evaluate digitalizat.

Probele scrise la Evaluarea Națională 2022 sunt programate în această săptămână. Examenul a început marţi, 14 iunie, cu testarea la Limba şi literatura română. Joi, 16 iunie, se va desfăşura proba la Matematică, iar vineri, 17 iunie, va avea loc proba la Limba şi literatura maternă. Primele rezultate vor fi afişate joi, 23 iunie, până la ora 14:00. Contestaţiile pot fi depuse în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) şi 24 iunie (în intervalul orar 8:00 - 12:00), inclusiv prin mijloace electronice, iar regulamentul stabilește că solicitările privind recorectarea lucrării pot duc la creșterea sau descreșterea notei acordate inițial.

VEZI ȘI: ADMITERE 2022. Olimpicii se pot înscrie la liceu fără a mai susține Evaluarea Națională

Rezultatele finale vor fi afişate joi, 30 iunie. Ele vor fi comunicate anonimizat, în centrele de examen şi pe Internet, folosindu-se coduri individuale care vor înlocui numele și prenumele candidaților.

Media generală obţinută în cadrul Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. După susținerea acestui examen, absolvenţii clasei a VIII-a îşi pot continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toţi elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Regulament la Evaluarea Națională 2022

Candidații au la dispoziție 120 de  minute pentru redactarea lucrărilor, la probele scrise. Beneficiază, însă, de prelungirea timpului de lucru, cu maximum două ore, candidaţii pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Judeţeană de Organizare a Evaluării Naţionale, în baza prevederilor Procedurii nr. 25.464/11.02.2022 cu privire la asigurarea condiţiilor de egalizare a şanselor pentru elevii cu deficienţe de vedere, deficienţe de auz şi tulburări de neurodezvoltare care susţin examenele naţionale în anul 2022.

Probele sunt monitorizate audio-video și este interzisă introducerea în sălile de examen a oricărui tip de materiale ajutătoare: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, cărţi, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi a telefoanelor mobile şi a instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare. De asemenea, se interzice candidaţilor să introducă în sala de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea, candidaţii având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţământ/centrul de examen în acest scop. Nu sunt acceptaţi în examen candidaţii care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop.

Neregulile la Evaluarea Națională pot fi reclamate printr-o linie TELVERDE

Ministerul Educaţiei a anunțat că, în această săptămână, pune la dispoziţia celor interesaţi o linie TELVERDE - 0800801100 - pentru sesizarea eventualelor disfuncţionalităţi privind desfăşurarea Evaluării Naţionale. Numărul va fi disponibil pe durata probelor scrise (14 şi 16 iunie, între orele 8:00 - 16:00, respectiv vineri, 17 iunie, între orele 8:00 -14:00).

Lucrările din Dâmbovița, evaluate digitalizat

Potrivit unei decizii aprobate prin ordin de ministru, lucrările scrise ale absolvenţilor de clasa a VIII-a din judeţul Dâmboviţa vor fi evaluate digitalizat în cadrul unui program-pilot derulat în premieră în acest an.

Un astfel de test va fi făcut și la Bacalaureat, județul ales fiind, însă, Călărași.

Back To Top