Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

franta
Categorie: Actual

Primul tur al alegerilor legislative în Franța. Nimic de sărbătorit. Jumătate din populație nu a votat. Marea majoritate, dintre cei care au mers la vot, au votat pentru platforme anti-europene.

Pe primul loc, după estimări, dar pe locul II, la o diferență minusculă, dupa numărătoare, este o alianță de extremă stânga, care visează să instaureze o Republică (neo)sovietică franceză. Șeful lor, Jean-Luc Mélenchon, l-ar face de râs și pe Ion Iliescu. Este cel care a susținut că regimul comunist chinez i-a „eliberat” pe tibetani când a intrat cu tancurile peste ei. Sună cunoscut? Este un admirator al tuturor dictatorilor comuniști ai secolului XX, o figura sinistră a stângii europene antidemocratice. Mai nou, este și ecologist și pro-islamist, o combinație etatistă aiuritoare. Bineînțeles, este antieuropean și antiatlantist.

Pe locul I, fără glorie, partidul președintelui Macron, proaspăt reales, care a jucat în campanie o carte progresistă de stânga, numind o doamnă prim-ministru și un domn negru, care consideră că Franța suferă de „rasism sistematic”, la Ministerul Educației. O campanie ternă, un program tutti frutti, care se bazează doar pe reflexul popular de a vota președintele în funcție, chiar daca partidul său nu are nici o bază teritorială. La ultimele alegeri locale a luat doar 7%.

Pe locul III este eterna Marine Le Pen, care pare să aibă un electorat stabil, dar insuficient pentru a conta în parlament. Visează la o alință „strategică” cu Putin, după războiul din Ucraina.

De-abia pe locul IV găsim un partid democratic, care are o bază solidă în teritoriu, dar care tocmai s-a făcut de râs la alegerile prezidențiale, Republicanii, membri ai Partidului popular european. Singurii aliați posibili ai președintelui, pentru a păstra Franța în Europa și în NATO.

Pe locul V, nesemnificativ, este fosta vedetă media Eric Zemmour, plecat pe cai mari, de dreapta, în campania prezidențială, dar ajuns pe un ponei jigărit, cu stea roșie în frunte, la sfârșit. Și el un admirator al lui Putin.

Occidentul uită, în mod sistematic, marea lecție a secolului XX, că progresul tehnologic nu duce, în mod automat, la progres social. Cântecul de sirenă al totalitarismului, fie de stânga sau de dreapta, este încă puternic. Privind din Est, este de speriat, mai ales acum, când avem tancurile rusești foarte aproape.

Peste o săptămână, când are loc turul II, se joacă și viitorul Europei. Deci și al nostru.

Citește și Fost fotbalist la Petrolul Ploiești, candidat la alegerile locale din Italia. Interviu cu Gabriel Ghiță

Back To Top