Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

cancer screning
Categorie: Actual
  • La Ploiești a fost lansat proiectul ROCCAS II - Furnizarea serviciilor de sănătate din Programele de Prevenție, Depistare Precoce, Diagnostic si Tratament Precoce al leziunilor precanceroase, colorectale - Regiunea Sud Muntenia.
  • Programul este finanțat din fonduri europene.
  • 50.000 de persoane, inclusiv din Prahova, beneficiază gratuit de investigații pentru depistarea acestui tip de cancer.

Finanțat din fonduri europene, proiectul ROCCAS II – Sud-Muntenia este implementat de Institutul Clinic Fundeni, în parteneriat cu Fundația Renașterea şi Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate (SASTIPEN), reprezentând un demers complex de prevenție, depistare precoce, diagnostic şi tratament pentru cancer colorectal. Acesta vizează peste 50.001 de persoane cu vârsta cuprinsă între 50-74 de ani, din  regiunea Muntenia Sud (județele Argeş, Călăraşi, Dȃmboviţa, Ialomiţa, Giurgiu, Prahova și Teleorman), în special provenite din grupuri vulnerabile.

Alți 13 medici de familie din Prahova s-au alăturat programului ROCCAS II

Activităţile de screening se derulează prin intermediul medicilor de familie, iar până în prezent sunt afiliaţi 68 de medici de familie din cei peste 150 de medici aşteptaţi să facă parte din program până la sfârşitul lui 2023. Pentru buna desfăşurare a screeningului, medicilor de familie li s-au pus la dispoziţie teste FIT, accesorii IT, frigidere, materiale informative şi materiale consumabile necesare desfăşurării activităţii.

În județul Prahova au fost afiliați în proiect 15 medici, iar începând din 24 iunie, sa va afilia o nouă serie de 13 medici. Locuitorii din județ, cu vârsta intre 50-74 de ani, se pot adresa acestora, începând din 25 iunie, pentru a primi teste FIT gratuite.

Dr. Anghel Daniela

Pietroșani

 

Dr. Filip Loredana

Ștefești

 

Dr. Predescu Roxana

Dumbrăvești

 

Dr. Bercaru Marian

Fulga de Sus

 

Dr. Toader Andreea

Blejoi

 

Dr. Balanescu Mihaela

Ploiești

 

Dr. Patrulesu Alina

Drajna de Jos

 

Dr. Petraru Nora

Slanic

Dr. Olaru Nicoleta

Drăgănești

Dr. Grigorita Ani Magdalena

Blejoi

Dr. Kocsis Maria Claudia

Scorțeni

Dr. Gajman Doru

Vălenii de Munte

Dr. Alexandru Yvonne

Vărbilau

 

Potrivit reprezentanților Fundației Renașterea, până acum, 16.117 de persoane cu vârsta cuprinsă între 50-74 ani, au efectuat prima vizită medicală și li s-a înmânat testul FIT fiind înscrise în Sistemul Electronic de Evidenţă a Screeningului (R.O.C.C.A.S.), gestionat de către Institutul Naţional de Sănătate Publică. Până în prezent, 3.836 persoane din județul Prahova au primit teste FIT, dintre care 2.453 persoane vulnerabile, iar 61 de persoane din județ au efectuat colonoscopie. Pentru aproximativ 1.050 de persoane din Argeș si Prahova, care, conform estimărilor, vor avea testul FIT pozitiv, adică risc de cancer colorectal, Institutul Clinic Fundeni va efectua colonoscopii gratuite, iar Fundația Renașterea va asigura consilierea si transportul pacienților vulnerabili, până la Institutul Fundeni din București, în vederea efectuării investigațiilor suplimentare.

Categorii de beneficiari incluse în programul de screening pentru cancer colorectal

Sunt eligibile pentru a beneficia de screening gratuit, persoanele cu vârsta cuprinsă între 50-74 ani care au domiciliul/reşedinţa în regiunea Sud-Muntenia (Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova, Teleorman). Excepţie fac persoanele care nu au acte de identitate, dar locuiesc în acest teritoriu şi dau o declaraţie pe proprie răspundere în acest sens (că domiciliază într-una din regiunile vizate de proiect). Vor reprezenta grup ţintă eligibil şi persoanele private de libertate, care vor fi asociate locului unde îşi desfăşoară detenţia şi nu din perspectiva adresei de domiciliu.

Cancerul colorectal, una dintre principalele cauze de deces în România

Potrivit inițiatorilor programului, anual, în țara noastră se înregistrează peste 12.900 de cazuri noi și peste 6.450 de noi decese prin cancer colorectal. Cancerul colorectal reprezintă a doua cauză de deces la femei si a treia cauză de deces la bărbații din România. 

VEZI ȘI: Noi programe de sănătate finanțate de stat, în 2022, privind screeningul pentru cancer și investigațiile PET-CT

Până la finalul anului 2023, 50.001 persoane din cele șapte județe vor beneficia gratuit de programul de screening pentru identificarea cancerului colorectal, de trimiterea la specialist pentru investigaţii şi realizarea a minim 2.104 colonoscopii pentru persoanele depistate pozitiv în urma efectuării testului FIT. În paralel, se derulează o campanie de informare, educare şi conştientizare a populaţiei cu privire la serviciile de screening oferite prin proiect, cu scopul de a promova descoperirea bolii în stadiile incipiente şi de a permite tratarea ei adecvată.

Foto: CJ Prahova

  • Facebook.com/actualitateaprahoveana.ro
  • instagram.com
  • twitter.com
  • Google Business
  • Youtube Actualitatea
  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
  • TikTok Actualitatea Prahoveană
Back To Top