Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

salvamont turist supraponderal
Categorie: Actual
  • Cinci misiuni, care au durat în total 24 de ore, au avut salvamontiștii din Prahova și Bușteni de sâmbătă la prânz.
  • Doi dintre turiștii salvați au fost recuperați cu ajutorul unui elicopter SMURD.
  • Cea mai grea intervenție a durat 13 ore și a constat în coborârea unui bărbat supraponderal care a rămas blocat pe Jepii Mici.

Salvamont Prahova a asigurat 48 de intervenții, majoritatea de sâmbătă, pentru asistarea concurenților răniți la Cupa Națională de Downhill de la Sinaia. Cinci dintre ei au fost transportați la spital de către ambulanțele SAJ și SMURD.

VEZI ȘI: Zeci de accidentări în rândul concurenților la Cupa Națională de Downhill de la Sinaia

De sâmbătă la prânz, însă, s-au ținut lanț și misiunile recuperare de pe munte a turiștilor care au avut nevoie de autorul salvatorilor montani.

Intervenție de 13 ore a Salvamont Prahova și Bușteni

Sâmbătă, în jurul prânzului, un bărbat de 62 de ani cu probleme cardiace a cerut ajutor pentru a coborî de pe munte. Salvatorii au extras victima din zona Take Ionescu, cu ajutorul elicopterului.

Imediat după ce au finalizat această misiune, salvamontiștii au pornit spre altă persoană care avea nevoie de ajutor, un bărbat de 53 de ani blocat pe un versant nordic al Jepilor Mici. Un echipaj terestru şi unul aero au plecat în căutarea acestuia, au reușit să-l localizeze rapid și să-l extragă cu ajutorul elicopterului.

VEZI ȘI: Patru intervenții cu elicopterul, sâmbătă, în munți. Două dinte misiuni, în Bucegi – VIDEO LINK

Aceleași echipaje au intervenit, apoi, pe Valea Rea, unde o tânără din Buzău a suferit o lipotimie pe fondul epuizării fizice.

Cea mai mare provocare a fost, însă, coborârea de pe munte a unui turist supraponderal, de 34 de ani. Din cauza greutății, nu a putut fi utilizat elicopterul. Nici transportul pe targă nu a fost o soluție. Așa că a durat nu mai puțin de 13 ore ca bărbatul, care era epuizat, să fie adus în siguranță la poalele muntelui.

VEZI ȘI: O nouă operațiune dificilă, în Bucegi. Un bărbat epuizat fizic a rămas blocat pe Jepii Mici - VIDEO LINK

Acesta se afla pe traseu cu tatăl său, de  63 de ani. “Fără un echipament corespunzător şi fără pregătire fizică, au căzut pe Valea Caraimanului. Din fericire s-au ales doar cu o sperietură şi câteva escoriații. În ciuda insistențelor celorlalţi turişti aflaţi în preajmă, de a se întoarce la cabana Caraiman, aceştia s-au încăpățânat să continue coborârea.  Fiul, care avea peste 130 de kg, a clacat primul şi, pe fondul epuizării, a suferit crampe musculare la ambele picioare. Iniţial s-a încercat o extragere aero, dar pentru că victima depășea greutatea admisă salvatorii au intervenit terestru, operaţiune care a durat toată noaptea. Pentru că nu încăpea în targă, bărbatul a primit îngrijirile necesare pe tot traseul şi a fost ajutat / stimulat să coboare pe picioarele lui.  După aproape 13 ore de eforturi conjugate, la care au participat 15  salvatori montani, victimele au fost coborâte de pe munte şi predate unui echipaj de la Ambulanţă”, a informat Salvamont Bușteni.

Foto: Salvamont Bușteni

Back To Top