Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

certificat handicap
Categorie: Actual
  • Părinții copiilor cu probleme mari de sănătate nu vor mai fi nevoiți să facă drumuri la comisii, pentru certificatele de handicap.
  • Valabilitatea documentelor va fi prelungită până la vârsta majoratului.

“Părinții copiilor care au probleme majore de sănătate vor scăpa de drumurile repetate – și, de cele mai ulte ori, dificile și obositoare  - în fața comisiilor care stabilesc încadrarea în grad de handicap grav, pentru că, pentru multe dintre aceste afecțiuni, valabilitatea certificatelor de handicap se prelungește până la 18 ani. Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Ministerul Sănătății au inițiat un Ordin comun care stabilește normele de aplicare și criteriile speciale în aceste cazuri speciale”, a anuțat ministrul Familiei. Gabriela Firea.

Astfel, a explicat oficialul, în care unui copil cu dizabilități îi sunt eliberate succesiv două certificate de încadrare în grad de handicap grav, fiecare dintre ele având termenul maxim de valabilitate permis de lege, adică doi ani, autoritățile îi vor elibera acestuia un certificat valabil până la împlinirea vârstei de 18 ani. Până acum, demersul de obținere a acestor certificate trebuia reluat de părinți din doi în doi ani.

“Părinții copiilor cu afecțiuni grave - precum boli ale structurilor și funcțiilor senzoriale, tulburări cronice de metabolism și nutriție, amputații congenitale sau dobândite ale membrelor, boli ale structurii pielii, afecțiuni onologice în perioada de urmărire posterapeutică - nu mai sunt nevoiți să mai meargă în fața Comisiei pentru protecția copilului, pentru a obține un nou certificat de încadrare în grad de handicap grav. Decizia comisiei de a emite un certificat de încadrare în grad de handicap grav valabil până în momentul în care copilul împlinește vârsta de 18 ani se bazează acum pe o serie de criterii biopsihosociale, toate incluse în ordinul comun al Ministerului Sănătății și Ministerul Familiei”, a mai transmis ministrul.

VEZI ȘI: Amenzi de până la 10.000 de lei, pentru cei care parchează fără drept pe locuri rezervate persoanelor cu handicap

 

Back To Top