Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

gepard
Categorie: Actual
  • Transferul celor 30 sisteme de apărare antiaeriană de tip Gepard din Germania în Ucraina se apropie de finalizare.
  • Posibilitatea ca acest timp de sisteme de apărare antiaeriană să fie oferite Ucrainei, care au fost retrase din dotarea armatei germane, a fost menționată la începutul lunii aprilie.

Câteva săptămâni mai târziu, în urma întâlnirii miniștrilor apărării și a oficialilor militari de rang înalt din țărilor membre NATO, la Baza Aeriană Ramstein, Germania a confirmat oficial că este pregătit să ofere Ucrainei mai multe sisteme antiaereiene autoropulsate de tip Gepard. După acest anunţ, la sfârșitul lunii iunie, a venit şi o primă veste proastă. Berlinul a confirmat că pur și simplu Bundeswehr nu dispune de suficientă muniție de calibrul 35x228 mm pentru aceste sisteme. Cu alte cuvinte, Germania nu poate oferi Ucrainei cele 30 de sisteme Gepard cu tot cu seturi complete de muniție, iar cele 60.000 de proiectile de care dispunea Bundeswehr erau suficiente pentru cel mult 11 secunde de foc pentru fiecare sistem în parte.

Cotidianul german Spiegel a anunțat că problema a fost rezolvată. Guvernul german a apelat la un producător de muniție din Norvegia și intenționează, după efectuare unor teste planificate săptămâna viitoare, să încheie un contract pentru o cantitate suficientă de muniție. Dacă contractul va fi încheiat, primele sisteme Gepard ar trebui să ajungă în Ucraina până la sfârșitul lunii iulie.

Despre sistemul Gepard

A fost dezvoltat în anii 1960 și pus în funcțiune în anii 1970. A fost modernizat de mai multe ori. A constituit o piatră de temelie a apărării aeriene a armatei germane și a unui număr de alte țări membre NATO, printre care şi România. În Germania, Gepard a fost scos din serviciul armatei la sfârșitul anului 2010 și înlocuit cu sistemul Wiesel 2 Ozelot Leichtes Flugabwehrsystem. Gepard-ul este un sistem de artilerie antiaerian blindat, autonom, autopropulsat, cu mobilitate ridicată, care poate executa misiuni de luptă în orice conditii meteorologice, ziua și noaptea, și în conditii de bruiaj radioelectronic. Misiunea sa tactică este angajarea luptei împotriva avioanelor și elicopterelor care atacă prin surprindere, la joasă înalțime, cât și împotriva blindatelor. Datorită mobilității ridicate și timpului foarte scurt de reacție, acest sistem poate asigura protecția în câmpul de luptă, în special a unităților blindate. Complexul antiaerian GEPARD este din punct de vederea al performantelor mobilității, puterii de foc și preciziei, superior multor sisteme similare realizate pe plan mondial.

Citește și Cel mai puternic tanc al momentului, KF-51 Panther, a fost prezentat în Germania

Back To Top