Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Ploiești
Categorie: Actual
  • Pe 11 iulie, Actualitatea Prahoveană a dezvăluit faptul că „studiul de prefezabilitate” comandat de Primăria Ploiești în vederea construirii viitorului spital municipal de urgenţă nu este decât un simplu raport.
  • În ședința de marți, 19 iulie, a Consiliului Local, reprezentanții organizației care au întocmit raportul au recunoscut că nu au făcut un „studiu de prefezabilitate”.

În ședința din decembrie 2021 a Consiliului Local Ploiești, consilierii au fost înștiințați că vor vota o Hotărâre în urma căreia se va întocmi un „studiu de prefezabilitate” în vederea construirii viitorului spital municipal de urgenţă. În Declarația de Confidențialitate, însă, figurează un alt termen, „studiu de preevaluare”, iar în anexa Hotărârii de Consiliu Local apare o altă denumire, raport. „E același lucru, are aceeași valoare juridică, nu e nicio diferență”, a declarat primarul Andrei Volosevici, întrebat despre primele două denumiri. Indiferent de denumire, costul este același: 100.000 de euro.

Două ore și jumătate

Atât a durat dezbaterea pe tema „studiului de prefezabilitate” comandat de Primăria Ploiești în vederea construirii viitorului spital municipal de urgenţă. Reprezentanții IFC, divizie de investiții a Băncii Mondiale, au prezentat modul în care văd construirea unui viitor spital: parteneriat public privat, două scenarii, unul care prevede puțin peste 300 de paturi, celălalt peste 400 de paturi. Cum discuția mergea în direcția celui de-al doilea scenariu, s-a vorbit despre costuri și condiții de plată: costul spitalului este de 110 milioane de euro, municipalitatea urmând să plătească timp de 20 de ani „între 10 și 15 milioane de euro pe an”, conform spuselor unui specialist al IFC, plata începând după ce spitalul ar fi dat în folosință. Ceea ce înseamnă că municipalitatea ar trebui să plătească aproximativ un milion de euro pe lună.

„Ne-am făcut de râs când ne-ați cerut să votăm ceva ce nu există”

Liniștea și consensul au fost sparte de intervenția consilierului George Botez, care a cerut să fie informat dacă votează cu adevărat un studio de prefezabilitate sau un raport. După invocarea mai multor argumente de ordin juridico-administrativ, specialiștii IFC au recunoscut că raportul pe care l-au prezentat Consiliului Local nu este, nici pe departe, un studiu de prefezabilitate. În aceste condiții, Botez a făcut mai multe amendamente, printre care eliminarea denumirii de studiu de prefezabilitate și organizarea unei dezbateri publice pe marginea raportului, care au schimbat total proiectul de hotărâre. „Ne-am făcut de râs, domnule consilier”, a spus primarul Andrei Volosevici, părăsind, vizibil supărat, sala de ședințe. „Ne-am făcut atunci când ne-ați cerut să votăm ceva ce nu există”, a replicat George Botez.

În urma votului consilierilor locali, urmează prezentarea publică a raportului și organizarea unei dezbateri publice pe marginea acestuia.

Citește și Nici studiu de prefezabilitate, nici de preevaluare. 100.000 de euro pentru un raport privind viitorul spital municipal

Citește și EXCLUSIV: În pragul incapacității de plată, Primăria Ploiești cere 54 de milioane de euro ajutor de la Guvern (SURSE)

Back To Top