Categorie: Actual
face2facebook_lsrsLiga Studenților Români din Străinătate (LSRS) a lansat Caravana LSRS Face2Facebook, un proiect online dedicat celor interesaţi de studii universitare în străinătate. Parte integrantă a campaniei Go Study, Caravana Face2Facebook reprezintă ocazia unică de a intra în contact cu studenţi români de pe trei continente.

Ajunsă la cea de a patra ediţie, proiectul Caravana LSRS recunoaşte şi susţine interesul puternic al tinerilor români de a dobândi o educaţie de calitate în străinătate, venind în întâmpinarea necesităţii de informare a acestor tineri cu privire la oportunităţile academice internaţionale, pentru a doua oară în format online.

Caravana Face2Facebook. Sesiunile online ale Caravanei LSRS Face2Facebook 2012 se adresează prin intermediul canalelor de social media deopotrivă elevilor şi studenţilor din România, dar şi celor din afara graniţelor, care aspiră să îşi completeze educaţia universitară în străinătate.
Prin intermediul acestor sesiuni, proiectul oferă tinerilor interesaţi posibilitatea de a interacţiona direct cu studenţi şi absolvenţi români din străinătate împărtăşind din experienţa lor de studiu şi trai de peste hotare. Pe lângă oportunitatea de a dialoga cu studenţi aparţinând celor mai reputate sisteme universitare europene, precum Marea Britanie, Franţa şi Germania, Caravana Face2Facebook oferă posibilitatea schimbului de informații cu studenți români de peste ocean, din SUA, sau din arii universitare îndepărtate, precum China.

Context

Liga Studenților Români din Străinătate recunoaște impactul și beneficiile studiilor în străinătate asupra tinerilor români, prin crearea unei comunități de tineri cu educație de calitate. Caravana LSRS Face2Facebook este un eveniment destinat în mod direct elevilor şi studenţilor interesaţi de studiul peste hotare.
LSRS consideră că tinerii români au o importanţă strategică pentru dezvoltarea României. Prin intermediul Caravanei LSRS Face2Facebook, tinerii sunt ajutaţi şi încurajaţi să urmeze studiile uneia dintre cele mai prestigioase universităţi din lume, pentru ca apoi să poată contribui activ la dezvoltarea României pe termen mediu și lung.

Scop

Dintre obiectivele principale ale Caravanei LSRS Face2Facebook fac parte informarea şi orientarea personalizată a tinerilor din România în vederea identificării de oportunităţi academice în străinătate şi ghidarea acestor tineri în procesul de prezentare a cererii de admitere la universităţile internaţionale. De asemenea, Caravana LSRS Face2Facebook își propune să îndrume viitorii studenți în procesul de aplicare pentru nivelul de licență. În același timp, Caravana LSRS Face2Facebook are ca scop oferirea de consultanță și ulterior admiterii la o universitate din străinătate.

Desfășurare

Proiectul se va desfășura în perioada 22 aprilie – 29 aprilie 2012 în cadrul platformei https://www.facebook.com/gostudylsrs, în intervalele orare 18:00 – 19:30 și 20:00 – 21:30. Moderatorii discuțiilor vor fi înșiși voluntarii LSRS, studenți sau absolvenți ai unui ciclu de studii într-una din țările: China, Danemarca, Turcia, Austria, Marea Britanie, Franța, Norvegia, Germania, Italia, Elveția, SUA.

Back To Top