Categorie: Actual
inaugurarejudetean02După inaugurarea cu scandal a sediului administrativ al Spitalului de Urgenţă (citiţi AICI), Roberta Anastase a adresat o interpelare Primului ministru în care îl atacă dur pe Mircea Cosma şi investiţia de la Spitalul Judeţean. Iată textul interpelării:

Stimate domnule Prim-ministru,


La nivelul administraţiei judeţului Prahova se petrec abuzuri şi ilegalităţi extrem de grave girate de actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova.

Mă voi referi acum la starea lamentabilă în care administraţia Cosma a “reuşit” să aducă Spitalul Judeţean de Urgenţă Prahova.

Deşi acest spital deserveşte peste 800.000 de prahoveni, în momentul de faţă el a ajuns să nu mai respecte standardele pe care le impune statutul de spital judeţean de urgenţă.

Computerul tomograf este aproape în permanenţă defect (funcţionalitatea acestuia este o condiţie necesară pentru a primi statutul de spital de urgenţă), iar aparatul RMN nu funcţionează pe timp de noapte, acesta nefiind în proprietatea Spitalului Judeţean de Urgenţă, ci în aceea a unei firme private. Imaginaţi-vă cum va face faţă acest spital unei situaţii de urgenţă, atât timp cât nu are aparatura necesară de evaluare a pacienţilor aflaţi în stare critică. În ceea ce priveşte condiţiile din spital, mi-au fost sesizate starea secţiei de cardiologie, unde bolnavii stau în perioadele de vârf câte trei într-un pat, clădirea secţiei de oftalmologie stă să se dărâme, iar numărul de toalete funcţionale este mult sub necesar, dar şi sub standardele sanitare.

Mi-au mai fost aduse la cunoştinţă şi condiţiile precare de igienă din spital. Unitatea sanitară este invadată de gândaci, chiar directorul spitalului recunoscând că a pierdut războiul cu aceştia, existând în permanenţă pericolul unei infecţii intraspitaliceşti.

Mai mult, controlul din lunile mai-iunie  2011 al Casei de asigurări a judeţului Prahova, care a vizat perioada 2009-2011, a semnalat numeroase probleme în administrarea şi managementul acestui spital. Bolnavii sunt obligaţi să îşi cumpere medicamente şi materiale sanitare deşi finanţarea de la Casa de Asigurări Prahova se ridică numai în ultimul an la 46 de miloane de euro.

În aceste condiţii, în loc să investească în infrastructura spitalului, aparatură şi dotare medicală, preşedintele CJ Prahova a decis să construiască un nou sediu ADMINISTRATIV, care a costat 1.683.470 lei cu TVA. Asta doar pentru a satisface clientela sa politică, reprezentată de celebra firmă de casă a lui Mircea Cosma, firma SC CONTI SA. Despre oportunitatea acestei investiţii este edificator faptul că la inaugurare Mircea Cosma a trebuit să părăsească în fugă clădirea pe o ieşire de serviciu fiind huiduit de către participanţi.

Şi pentru că Mircea Cosma doreşte să controleze tot, el a dat dispoziţie ca toate chioşcurile din jurul spitalului să fie desfiinţate pentru a face loc în acea zonă în exclusivitate clienţilor săi politici.

Vă solicit o analiză şi o anchetă a corpului de control al primului-ministru aşteptând răspuns scris.

Back To Top