Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

  inscriere_in_clasele_primare_1În această săptămână, se desfăşoară cea de-a treia etapă a înscrierii copiilor în clasele primare. După cea de-a doua etapă, sute de dosare au fost respinse de către şcolile cele mai solicitate, ceea ce determină părinţii să se reorienteze către circumscripţiile şcolare de care aparţin.


Înscrierea în clasa pregătitoare şi clasa I devine o adevărată aventură pentru părinţii ploieşteni. După ce au refuzat să-şi declare copiii la recensământul din februarie, au făcut mutaţii false şi chiar au divorţat pentru a încerca să-şi înscrie micuţii la şcolile cele mai cunoscute din municipiu, sute de părinţi s-au trezit cu dosarele respinse pentru că nu se încadrau în criteriile de selecţie precizate de Ministerul Educaţiei.

„În prima etapă de înscriere pentru învăţământul primar, cea a apartenenţei la circumscripţiile şcolare, au fost înmatriculaţi 3632 de copii în clasa pregătitoare şi 5531 de copii în clasa I. În cea de-a doua etapă, în care fiecare a ales şcoala preferată, au fost înscrişi în clasa pregătitoare 491 de copii, iar în clasa I 681 de copii. În urma celei de-a doua etape, au fost respinse 250 de dosare depuse pentru clasa pregătitoare şi 560 de dosare depuse pentru clasa I”, ne-a declarat inspectorul Viorel Dinu, din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova. „Din cauza solicitărilor extrem de numeroase, unele şcoli ca Liceul Pedagogic, «Grigore Moisil», «Sfânta Vineri», «Nicolae Iorga» sau «Toma Caragiu» nu au putut face faţă tuturor cererilor, neexistând capacitatea fizică pentru numărul mare de copii”, a mai adăugat inspectorul şcolar.

Unii dintre părinţi s-au consolat cu ideea că, oricum, cea de-a treia etapă de înscriere le va asigura un loc în şcolile de circumscripţie, până pe data de 25 aprilie, aşa că revin cu dosarele la şcolile din cartiere. Potrivit metodologiei de înscriere, unităţile cu statutul de circumscripţii ar fi trebuit să rezerve unele locuri tocmai în eventualitatea acestui fenomen. Inspectorii se aşteaptă şi aici la dificultăţi, având în vedere că recensământul realizat înaintea înscrierii nu arată numărul real al copiilor din teritoriu.

Alte familii refuză şi acum înscrierea, în speranţa că, până la începutul anului şcolar, Ministerul Educaţiei va suplimenta locurile pentru unităţile de învăţământ intens solicitate. Însă, dacă acest lucru nu se va întâmpla, copiii lor vor mai avea posibilitatea de înscriere numai pe locurile rămase libere la unităţile de învăţământ ocolite până acum.

Back To Top