Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

olimpiada internationala de informatică
Categorie: Actual
  • O medalie de aur, două de argint și una de bronz reprezintă bilanțul lotului României, în acest an, la Olimpiada Internațională de Informatică.
  • Performanța obținută de elevii români la Yogyakarta (Indonezia) a dus țara noastră pe locul al doilea în clasamentul pe națiuni al tuturor timpurilor, la această competiție.

La Olimpiada Internaționale de Informatică, echipa națională a României a obținut medalii prin toți cei 4 concurenți: Alexandru Luchianov (Liceul Internațional de Informatică, București) - Medalie de Aur, Luca Perju-Verzotti (Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu”, București) - Medalie de Argint, Alexandru-Raul Todoran (Liceul Teoretic “Aurel Vlaicu”, Orăștie) - Medalie de Argint, Andrei-Robert Ion - Medalie de Bronz (Liceul Internațional de Informatică, București)

Echipa a fost condusă de Marius Nicoli (Colegiul Național “Frații Buzești” / Syncro Soft, Craiova) - Team Leader și Andrei-Costin Constantinescu (ETH - Zurich) - Deputy Leader.

La această ediție au participat 349 de concurenți din 90 de țări.

123 de medalii pentru România, la IOI

“România a ocupat locul 8 în clasamentul pe națiuni din acest an. Dintre țările europene, ne-am clasat pe locul 2, după Ucraina.

Reușita de acum ne aduce la o premieră istorică. Cu un total de 123 de medalii obținute, urcăm pe locul 2 în clasamentul all-time la total medalii, la egalitate cu Polonia. Doar redutabila echipă a Chinei a reușit în timp mai multe medalii. Cu cele 33 de medalii de aur, 55 de argint și 35 de bronz, România își păstrează și locul 6 în clasamentul all-time după criteriul valorii medaliilor.

Trebuie să remarcăm și ascensiunea în Hall of Fame a noului lider al generației, Alexandru Luchianov. Deși tocmai a terminat clasa a XI-a, Alex, triplu medaliat IOI, devine unul dintre cei mai titrați români în competiția regină a informaticii. În istoria participărilor noastre la IOI, doar 4 români au mai reușit să obțină rezultate mai bune.  Alex însă nu și-a spus ultimul cuvânt, pentru că, în perspectiva optimistă a unui rezultat excelent anul viitor, ar putea chiar să ajungă al doilea în această ierarhie. De fapt, dintre cei 4 medaliați din acest an, trei au terminat clasa a XI-a și unul clasa a X-a, fiind eligibili și pentru următoarea ediție a IOI.

Poate mai presus de toate aceste bucurii aduse de copiii noștri, se impune să menționăm rolul Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI) în coalizarea în ultimii ani a întregii comunități de Informatică pentru competiții din România.

SEPI este asociația care a asigurat în ultimii ani coordonarea științifică și tehnică a procesului de selecție a Loturilor Reprezentative de Informatică.

SEPI este cea care, a susținut participarea la IOI în 2020 și 2021, ediții în care România a reușit, de asemenea, obținerea numărului maxim de medalii, cu medalie de aur la ambele participări. Fără cele 8 medalii obținute în cele două ediții în care SEPI a asigurat continuitatea participării la IOI, România ar fi fost în plutonul fruntaș, dar nu ar mai fi strălucit pe treapta a doua a podiumului.

Instituirea din acest an a parteneriatului dintre SEPI și Ministerul Educației ne dă speranțe că lucrurile se vor reașeza pe făgașul normal în anii viitori și că în continuare vom avea parte de bucurii similare celor aduse azi de echipa noastră.

Felicitări dragii noștri!

Felicitări întregului lot lărgit de 30 de elevi care au asigurat cadrul concurențial dur prin care s-a realizat selecția Echipei Naționale, antrenorilor tuturor acestor copii, părinților!

VEZI ȘI: Cinci elevi din Prahova s-au calificat în loturile restrânse ale României pentru concursurile de Informatică

Felicitări Echipei SEPI, laolaltă profesori excepționali, studenți foști olimpici, specialiști IT!”, a transmis Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică.

Back To Top