Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

DSCF2554Astăzi, inspectori din Învăţământ, cadre didactice, prieteni, rude şi colegi au sărbătorit centenarul învăţătorului Traian Ghiţescu şi cariera acestuia de peste jumătate de secol.

Evenimentul, unic în Prahova, a reunit zeci de apropiaţi ai fostului cadru didactic, dar şi elevi care au ascultat cu atenţie amănunte despre activitatea învăţătorului Traian Ghiţescu, dedicată în totalitate sistemului de Educaţie românesc. A fost elev al Şcolii Normale din Ploieşti, ctitor al şcolii din Dorna Candrenilor, judeţul Bistriţa-Năsăud, omul care a construit şcoala din Corlăteşti, cadru didactic şi director al instituţiei, bibliotecar şi fondator al Casei de Ajutor Reciproc a sistemului de învăţământ prahovean.

Traian Ghiţescu a vorbit, la aniversarea celor 100 de ani, colegilor, elevilor, prietenilor şi rudelor, despre viaţa şi experienţa sa. Spiritual şi cu inima deschisă, învăţătorul a ţinut să reamintească tuturor sistemul de valori al activităţii sale pentru o viaţă întreagă: „Am fost exemplul de punctualitate. Dincolo de programa şcolară, am ţinut ca elevii să iasă din şcoală cu unele deprinderi de civilizaţie. Să ţină cont de curăţenie, de ordine, să fie punctuali, cuvântul dat să îl respecte, deoarece cuvântul face parte din viaţa şi din structura omului”, a spus Traian Ghiţescu.

„L-am cunoscut pe Traian Ghiţescu acum 40 de ani şi, din prima clipă, a devenit un exemplu pentru mine, un model şi un om de reper în viaţa mea”, a mărturisit Gheorghe Borovină, inspectorul şcolar general din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova.

Invitaţii au subliniat activitatea lui Traian Ghiţescu în ceea ce priveşte CAR-ul cadrelor dicatice, dar au marcat şi faptul că, în viaţa sa, Traian Ghiţescu a trecut peste patru regimuri: „S-a născut în regimul monarhic, a răzbit în perioada de război, cu foametea şi greutăţile de atunci, a reuşit lucruri aparte în timpul sistemului socialist, iar acum se află printre noi în perioada tulbure de astăzi”, a declarat profesorul Iacob Balaban. Preşedinte al Societăţii Culturale „Ploieşti - Mileniul III”, Constantin Trestioreanu a prezentat audienţei activităţile cele mai importante din viaţa învăţătorului, dar a lansat şi cartea dedicată acestuia, cu ocazia centenarului. Volumul este scris de Dorin Stănescu şi se numeşte „Ultimul haretist. Învăţătorul Traian Ghinescu la 100 de ani”. La eveniment a fost prezent, de asemenea, Lucian Sabados, nepot al învăţătorului care, dincolo de omagiul personal, a transmis şi felicitările Primăriei Ploieşti.

Mâine, sărbătorirea va continua la Corlăteşti, acolo unde Traian Ghinescu va deveni, la vârsta de 100 de ani, cetăţean de onoare al comunei Berceni.
Back To Top