Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

aeronava blue air
Categorie: Actual
  • Blue Air a cerut eșalonarea la plată a obligațiilor restante la Fondul de Mediu.
  • Miercuri, Administrația Fondului pentru mediu a anunțat suspendarea popririi asupra conturilor.
  • Compania va anunța, joi, ce zboruri va relua, în condițiile în care, spun reprezentanții acesteia, dispune de numai 13 aeronave, din care va rămâne cu cinci, în lunile următoare.
  • 400 de zboruri ale sale au fost anulate în perioada 6-11 septembrie, ceea ce a afectat peste 54.000 de pasageri.

Reprezentanții Blue Air au transmis, miercuri, că “poprirea a fost ridicată şi zborurile vor fi reluate”, dar după o evaluare menită să determine capacitatea de operare, precizând că a fost ”puternic zdruncinată” credibilitatea companiei.  “Datoriile Blue Air în acest moment sunt de aproximativ 230.000.000 EUR ceea ce înseamnă, într-un an normal de operarare, aproximativ 50% din totalul veniturile realizate.  Aşa cum am demostrat şi în anul 2019 (an în care Blue Air a avut venituri de aproximativ 415.000.000 EUR) compania deţine know-how-ul şi personalul necesar pentru realizarea veniturilor suficiente în vederea achitării tuturor datoriilor sale atât timp cât este lăsată să funcţioneze în condiţii de piaţă normale”, au mai precizat oficialii Blue Air”, au transmis reprezentanții companiei. Aceștia susțin că “absolut toate chestiunile legate de rambursarea pasagerilor depind esenţial de reluarea activităţii, astfel încât societatea să poată realiza veniturile necesare atât pentru operarea zborurilor curente, cât şi pentru rambursarea sumelor datorate către pasageri. ” De asemenea, spun că pasagerilor afectaţi de anulări le-au oferit opţiunile prevăzute de legislaţia în vigoare, aplicabile tuturor operatorilor aerieni la nivel european, respectiv rambursarea biletelor de călătorie, rerutarea pe următorul zbor disponibil publicat pe website sau rambursarea în portofelul electronic utilizabil la viitoare achiziţii de bilete.

În perioada 6 – 11 septembrie 2022, au fost planificate şi anulate 401 zboruri, decizie care a afectat 54.161 de pasageri. De la un număr de 32 aeronave în 2019, în acest moment Blue Air funcţionează 13 aeronave și va rămâne cu cinci, în cursul lunilor următoarea, pentru că restul va trebui restituit proprietarilor. Și numărul de angajați a scăzut de la 1.570, în februarie 2020, la 560 în prezent.

Joi, reprezentanții companiei vor anunța ce zboruri vor fi reluate, în timp ce TAROM a început deja recuperarea românilor blocați în străinătate, cu repatrierea a a aproximativ 150 de pasageri rămași în Tel Aviv.

AFM: Blue Air nu a achitat suma restantă și nu a pus la dispoziție informațiile solicitate

AFM a anunțat,miercuri, că a decis suspendarea popririi în baza unei solicitări primite ieri dimineață, “de eșalonare la plată a obligațiilor restante la Fondul pentru Mediu, și a transmiterii documentației necesare pentru începerea procedurii de eșalonare”, explicând de asemenea cum s-a ajuns în situația de acum:

“În data de 3 mai 2022, Agenția Națională pentru Protecția Mediului a transmis către Administrația Fondului pentru Mediu lista operatorilor care nu au restituit certificatele de emisii de gaze cu efect de seră aferente emisiilor de dioxid de carbon generate în anul 2021, în scopul demarării procedurii de stabilire și încasare a penalității în cuantum de 100 euro, echivalent în lei, pentru fiecare tonă de dioxid de carbon. În baza acestor informații, a fost emisă o decizie de impunere, privind aplicarea penalității prevăzute în cazul nerestituirii certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră, pentru toți operatorii economici, inclusiv pentru compania BLUE AIR AVIATION S.A, ca urmare nerestituirii unui număr de certificate de emisii de gaze cu efect de seră, decizie care a fost comunicată societății la data de 13 mai 2022 și care avea termen scadent de plată până la data de 5 iunie 2022, în conformitate cu prevederile Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare.

VEZI ȘI:  VIDEO NEWS Celulă de criză la Guvern, după ce Blue Air a suspendat toate zborurile din România

Decizia de impunere nu a fost contestată și s-a trimis în data de 17 mai 2022 o solicitare de eșalonare la plată a creanțelor la Fondul pentru Mediu. În data de 24 mai 2022, Administrația Fondului pentru Mediu a răspuns solicitării prin care a informat compania BLUE AIR AVIATION S.A cu privire la cadrul legal prin care se poate realiza eșalonarea datoriei.

În data de 24 iunie 2022, compania BLUE AIR AVIATION S.A a revenit cu o adresă prin care a solicitat eșalonarea la plată a debitului provenit din decizia de impunere. Administrația Fondului pentru Mediu a răspuns solicitării în data de 15 iulie 2022, prin care a solicitat mai multe documente pentru a realiza legal procedura de eșalonare.

Întrucât compania BLUE AIR AVIATION S.A nu a achitat suma restantă și nici nu a pus la dispoziție informațiile și documentele solicitate, nu a prezentat garanții în conformitate cu prevederile Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, în data de 25 iulie 2022, Administrația Fondului pentru Mediu a demarat măsuri de executare silită și a emis un Titlu executoriu și o Somație de plată.

În data de 29 august 2022, Administrația Fondului pentru Mediu a revenit cu o adresă către compania BLUE AIR AVIATION S.A prin care a adus la cunoștință faptul că se respinge eșalonarea de plată a creanțelor la Fondul pentru mediu întrucât nu au fost transmise documentele solicitate prin adresa din 15 iulie 2022. Întrucât contribuabilului i-a fost respinsă solicitarea de eșalonare la plată a obligațiilor la Fondul pentru mediu pentru neprezentarea documentelor solicitate și pentru că acesta nu a achitat sumele înscrise în Titlul executoriu și în Somația de plată, în data de 1 septembrie 2022 au fost continuate măsurile de executare silită în cadrul Dosarului de executare silită pentru recuperarea creanței datorate la Fondul pentru mediu prin emiterea adresei de înștiințare privind înființarea popririi și a adresei de înființare a popririi asupra disponibilităților bănești.”

Back To Top