Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

VIDEO NEWS Celulă de criză la Guvern, după ce Blue Air a suspendat toate zborurile din România
  • Compania Blue Air a anunțat că a sistat toate zborurile din țara noastră, până pe 12 septembrie.
  • Măsura a fost luată după ce i-au fost blocate conturile bancare.
  • Guvernul a activat o celulă de criză pentru a-i aduce acasă pe românii afectați de decizia companiei.

Blue Air a făcut anunțul printr-un comunicat de presă în care acuză poprirea și condamnă declarațiile conducerii ANPC, în contextul sancționării recente a companiei, de către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.

“Datorita unei situații neprevăzute constând în poprirea tuturor conturilor companiei Blue Air Aviation S.A. de către Ministerul Mediului, Blue Air se află în imposibilitatea achitării costurilor curente, necesare pentru operarea zborurilor zilnice, motiv pentru care se vede obligată să sisteze toate zborurile programate a pleca de pe Aeroporturilor din România, până Luni, 12 Septembrie 2022.

VEZI ȘI: Pasagerii au dreptul să ceară compensaţii de până la 600 de euro pentru un zbor anulat

Toate zborurile planificate din afara României către orice aeroport din România, astăzi 6 septembrie 2022, vor fi operate conform orarului publicat.

Din păcate, această blocare a tuturor conturilor bancare ale Blue Air a venit la scurt timp după declarațiile publice și instigările directe de a «nu mai cumpăra bilete Blue Air» propagate în spațiul public de către un reprezentant cu rang înalt al Statului Român, respectiv Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) statului român, au condus la:

– Distrugerea semnificativă a încrederii pasagerilor în Blue Air, generând pierderi de peste 5 milioane de euro, prin reducerea volumului de vânzări bilete;

– Creșterea presiunii din partea furnizorilor cheie ai societății Blue Air Aviation S.A. de a achita sumele necesare operării zilnice în avans (lucru imposibil acum, în condițiile popririlor tuturor conturilor societății);

– Blocarea tuturor discuțiilor purtate la Londra de acționariatul Blue Air cu 2 mari firme de investiții interesate în intrarea în acționariatul Blue Air și sprijinirea societății în recuperarea pierderilor suferite în cei 2,5 ani în care a trecut prin cele mai mari dificultăți din întreaga istorie a industriei aeronautice mondiale” este comunicatul transmis de Blue Air.

Strategia Blue Air pentru săptămâna viitoare

Blue Air a anunțat, tot marți, de asemenea printr-un comunicat de presă, că a încheiat cu noua companie aeriană regională Air Connect un parteneriat strategic de tip codeshare pentru a oferi opțiuni de călătorie extinse pasagerilor, atât pentru zboruri interne în România, dar și pentru cele regionale: “Pe baza Memorandumului de Înțelegere finalizat - cele două companii aeriene vor lansa, începând cu 12 septembrie 2022, un parteneriat extins de tip codeshare cu scopul de a optimiza costurile, de a îmbunătăți conectivitatea și de a-și uni forțele pentru a explora sinergii suplimentare pe piața regională europeană cu plecare din București. În cadrul acordului, Blue Air va transfera operarea unor servicii interne și internaționale selectate din UE, către Air Connect. Controlul comercial și riscul pentru aceste rute rămân la Blue Air, care va continua să fie responsabilă de vânzări, marketing și asistență pentru clienți, dar se așteaptă să realizeze economii de costuri și raționalizări de peste 15-20% în cadrul cooperării, prin implementarea tipului de aeronavă ATR-72 pe serviciile regionale și de tip navetă.

Air Connect va fi responsabilă de controlul operațional.

«Air Connect oferă o platformă eficientă din punct de vedere al costurilor pentru transportul acestui trafic și ne permite să continuăm să oferim un portofoliu amplu de rute și mai multe frecvențe atât pasagerilor noștri ce călătoresc pe rutele interne din România, cât și pasagerilor care se conectează prin baza noastră principală din București la piețele cheie ale Blue Air din Europa», a declarat Cristian Rada, CEO Blue Air.

«Suntem deosebit de încântați să începem un parteneriat cu Blue Air care ne permite să "AirConnectăm" mai bine și mai eficient regiunile. Pasagerii noștri vor beneficia imediat de un portofoliu extins cu destinații și de o mai bună conectivitate din aeroporturile secundare din România și, în curând, din afara țării», a declarat Tudor Constantinescu, CEO Air Connect.

Ministerul Mediului susține că decizia Blue Air de suspendare a zborurilor este nejustificată

Ministerul Mediului a reacționat la anunțul făcut de companie. “Ministrul mediului, apelor și pădurilor, Tánczos Barna, consideră că decizia companiei Blue Air de suspendare a zborurilor nu este justificată, în condițiile în care are o datorie de peste 28 de milioane de lei la bugetul AFM și este în procedură de executare silită. Acesta a cerut companiei să reia imediat zborurile.

«Conturile au fost blocate de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) deoarece compania Blue Air are o datorie de peste 28 de milioane de lei la bugetul AFM și este în procedură de executare silită de foarte mult timp, motiv pentru care AFM a procedat, conform legii, la recuperarea acestei creanțe. Decizia de a suspenda aceste zboruri este una absolut nejustificată. Blocarea conturilor de către AFM nu justifică, în niciun fel, suspendarea imediată a tuturor zborurilor de către această companie», a spus Barna Tánczos.

Acesta a cerut Blue Air să reia imediat zborurile, să-și onoreze obligațiile față de călători și față de bugetul de stat și să se adreseze imediat AFM pentru a solicita o reeșalonare a acestei datorii, pentru a rezolva pe cale legală diferendul. Potrivit ministrului mediului, apelor și pădurilor, Blue Air are obligația de a plăti datoria la bugetul AFM, în condițiile în care nu a achiziționat și nu a restituit certificatele de gaze cu efect de seră, care erau obligația companiei.

«S-a ajuns în această situație deoarece Blue Air nu a respectat legea. Această blocare a conturilor nu justifică în niciun fel suspendarea imediată a tuturor zborurilor. Solicit Blue Air să se adreseze imediat AFM și să rezolve pe cale legală acest diferend și solicit să reia imediat toate zborurile și să-și onoreze obligațiile față de călători», a conchis Barna Tánczos.

Compania Blue Air Aviation înregistrează o obligație fiscală la bugetul Fondului pentru Mediu, în valoare de peste 28,7 milioane lei. Suma este reprezentată de neîndeplinirea obligației de restituire a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră (GES) aferente emisiilor de dioxid de carbon generate în anul 2021. În cazul companiei Blue Air, este vorba despre 54.230 de certificate. Termenul pentru restituirea certificatelor GES a expirat în luna mai 2022.

Având în vedere neplata obligației fiscale, chiar și după comunicări repetate, apeluri și somații transmise către companie, fără ca acestea să se concretizeze în vreun fel, Administrația Fondului Pentru Mediu (AFM) a fost nevoită să pună în aplicare legislația în vigoare, prin emiterea titlului executoriu conform Codului de procedură fiscal” este comunicatul transmis de instituție, după anunțul referitor la suspendarea zborurilor.

Celulă de criză! Românii care nu pot reveni acasă au la dispoziție o linie telefonică specială

“Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat în această seară (marți – n.r.) celula de criză la nivelul Guvernului pentru a urgenta rezolvarea situației românilor afectați de suspendarea zborurilor companiei Blue Air. Premierul a dispus ca prioritară să fie aducerea în țară a cetățenilor aflați pe aeroporturi care se află în afara granițelor. În acest sens, românii își pot anunța prezența și pot solicita sprijin la secțiile consulare de la ambasadele noastre din țările respective. Totodată, pot să vă anunț că în această seară a fost activat un număr unic al call-center-ului gestionat de Ministerul Afacerilor Externe. Acest număr unic va fi publicat și pe pagina Guvernului și a Ministerului Afacerilor Externe, dar vi-l pot spune și acum. Este numărul de telefon la care cetățenii români aflați pe aeroporturi din afara țării noastre își pot semnala prezența și pot solicita asistență consulară. Și, de asemenea, pot să solicite sprijin pentru a ajunge acasă.

Numărul de telefon care le este pus la dispoziție este 0040751084537.

Este call-center-ul, este numărul unic gestionat de Ministerul Afacerilor Externe. După ce vor fi centralizate datele cetățenilor români care se află, fiind afectați de suspendarea zborurilor Blue Air, în aeroporturi din afara țării, aeronavele Tarom vor fi pregătite să efectueze zborurile necesare pentru ca românii de peste graniță să ajungă acasă în siguranță. Evident, toate celelalte măsuri de asistență consulară pe care Ministerul Afacerilor Externe le gestionează sunt deja activate. Ca atare, trebuie doar, repet, ca cetățenii români afectați de suspendarea acestor zboruri să își semnaleze prezența de pe teritoriul altor state. Guvernul va continua să implementeze măsurile necesare pentru a veni în sprijinul cetățenilor afectați. Vom reveni cu noi date pe măsură ce acestea apar”, a declarat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Foto: Facebook/ Blue Air

VIDEO NEWS Celulă de criză la Guvern, după ce Blue Air a suspendat toate zborurile din România
Watch the video
Categorie: Economic
  • Compania Blue Air a anunțat că a sistat toate zborurile din țara noastră, până pe 12 septembrie.
  • Măsura a fost luată după ce i-au fost blocate conturile bancare.
  • Guvernul a activat o celulă de criză pentru a-i aduce acasă pe românii afectați de decizia companiei.

Blue Air a făcut anunțul printr-un comunicat de presă în care acuză poprirea și condamnă declarațiile conducerii ANPC, în contextul sancționării recente a companiei, de către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.

“Datorita unei situații neprevăzute constând în poprirea tuturor conturilor companiei Blue Air Aviation S.A. de către Ministerul Mediului, Blue Air se află în imposibilitatea achitării costurilor curente, necesare pentru operarea zborurilor zilnice, motiv pentru care se vede obligată să sisteze toate zborurile programate a pleca de pe Aeroporturilor din România, până Luni, 12 Septembrie 2022.

VEZI ȘI: Pasagerii au dreptul să ceară compensaţii de până la 600 de euro pentru un zbor anulat

Toate zborurile planificate din afara României către orice aeroport din România, astăzi 6 septembrie 2022, vor fi operate conform orarului publicat.

Din păcate, această blocare a tuturor conturilor bancare ale Blue Air a venit la scurt timp după declarațiile publice și instigările directe de a «nu mai cumpăra bilete Blue Air» propagate în spațiul public de către un reprezentant cu rang înalt al Statului Român, respectiv Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) statului român, au condus la:

– Distrugerea semnificativă a încrederii pasagerilor în Blue Air, generând pierderi de peste 5 milioane de euro, prin reducerea volumului de vânzări bilete;

– Creșterea presiunii din partea furnizorilor cheie ai societății Blue Air Aviation S.A. de a achita sumele necesare operării zilnice în avans (lucru imposibil acum, în condițiile popririlor tuturor conturilor societății);

– Blocarea tuturor discuțiilor purtate la Londra de acționariatul Blue Air cu 2 mari firme de investiții interesate în intrarea în acționariatul Blue Air și sprijinirea societății în recuperarea pierderilor suferite în cei 2,5 ani în care a trecut prin cele mai mari dificultăți din întreaga istorie a industriei aeronautice mondiale” este comunicatul transmis de Blue Air.

Strategia Blue Air pentru săptămâna viitoare

Blue Air a anunțat, tot marți, de asemenea printr-un comunicat de presă, că a încheiat cu noua companie aeriană regională Air Connect un parteneriat strategic de tip codeshare pentru a oferi opțiuni de călătorie extinse pasagerilor, atât pentru zboruri interne în România, dar și pentru cele regionale: “Pe baza Memorandumului de Înțelegere finalizat - cele două companii aeriene vor lansa, începând cu 12 septembrie 2022, un parteneriat extins de tip codeshare cu scopul de a optimiza costurile, de a îmbunătăți conectivitatea și de a-și uni forțele pentru a explora sinergii suplimentare pe piața regională europeană cu plecare din București. În cadrul acordului, Blue Air va transfera operarea unor servicii interne și internaționale selectate din UE, către Air Connect. Controlul comercial și riscul pentru aceste rute rămân la Blue Air, care va continua să fie responsabilă de vânzări, marketing și asistență pentru clienți, dar se așteaptă să realizeze economii de costuri și raționalizări de peste 15-20% în cadrul cooperării, prin implementarea tipului de aeronavă ATR-72 pe serviciile regionale și de tip navetă.

Air Connect va fi responsabilă de controlul operațional.

«Air Connect oferă o platformă eficientă din punct de vedere al costurilor pentru transportul acestui trafic și ne permite să continuăm să oferim un portofoliu amplu de rute și mai multe frecvențe atât pasagerilor noștri ce călătoresc pe rutele interne din România, cât și pasagerilor care se conectează prin baza noastră principală din București la piețele cheie ale Blue Air din Europa», a declarat Cristian Rada, CEO Blue Air.

«Suntem deosebit de încântați să începem un parteneriat cu Blue Air care ne permite să "AirConnectăm" mai bine și mai eficient regiunile. Pasagerii noștri vor beneficia imediat de un portofoliu extins cu destinații și de o mai bună conectivitate din aeroporturile secundare din România și, în curând, din afara țării», a declarat Tudor Constantinescu, CEO Air Connect.

Ministerul Mediului susține că decizia Blue Air de suspendare a zborurilor este nejustificată

Ministerul Mediului a reacționat la anunțul făcut de companie. “Ministrul mediului, apelor și pădurilor, Tánczos Barna, consideră că decizia companiei Blue Air de suspendare a zborurilor nu este justificată, în condițiile în care are o datorie de peste 28 de milioane de lei la bugetul AFM și este în procedură de executare silită. Acesta a cerut companiei să reia imediat zborurile.

«Conturile au fost blocate de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) deoarece compania Blue Air are o datorie de peste 28 de milioane de lei la bugetul AFM și este în procedură de executare silită de foarte mult timp, motiv pentru care AFM a procedat, conform legii, la recuperarea acestei creanțe. Decizia de a suspenda aceste zboruri este una absolut nejustificată. Blocarea conturilor de către AFM nu justifică, în niciun fel, suspendarea imediată a tuturor zborurilor de către această companie», a spus Barna Tánczos.

Acesta a cerut Blue Air să reia imediat zborurile, să-și onoreze obligațiile față de călători și față de bugetul de stat și să se adreseze imediat AFM pentru a solicita o reeșalonare a acestei datorii, pentru a rezolva pe cale legală diferendul. Potrivit ministrului mediului, apelor și pădurilor, Blue Air are obligația de a plăti datoria la bugetul AFM, în condițiile în care nu a achiziționat și nu a restituit certificatele de gaze cu efect de seră, care erau obligația companiei.

«S-a ajuns în această situație deoarece Blue Air nu a respectat legea. Această blocare a conturilor nu justifică în niciun fel suspendarea imediată a tuturor zborurilor. Solicit Blue Air să se adreseze imediat AFM și să rezolve pe cale legală acest diferend și solicit să reia imediat toate zborurile și să-și onoreze obligațiile față de călători», a conchis Barna Tánczos.

Compania Blue Air Aviation înregistrează o obligație fiscală la bugetul Fondului pentru Mediu, în valoare de peste 28,7 milioane lei. Suma este reprezentată de neîndeplinirea obligației de restituire a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră (GES) aferente emisiilor de dioxid de carbon generate în anul 2021. În cazul companiei Blue Air, este vorba despre 54.230 de certificate. Termenul pentru restituirea certificatelor GES a expirat în luna mai 2022.

Având în vedere neplata obligației fiscale, chiar și după comunicări repetate, apeluri și somații transmise către companie, fără ca acestea să se concretizeze în vreun fel, Administrația Fondului Pentru Mediu (AFM) a fost nevoită să pună în aplicare legislația în vigoare, prin emiterea titlului executoriu conform Codului de procedură fiscal” este comunicatul transmis de instituție, după anunțul referitor la suspendarea zborurilor.

Celulă de criză! Românii care nu pot reveni acasă au la dispoziție o linie telefonică specială

“Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat în această seară (marți – n.r.) celula de criză la nivelul Guvernului pentru a urgenta rezolvarea situației românilor afectați de suspendarea zborurilor companiei Blue Air. Premierul a dispus ca prioritară să fie aducerea în țară a cetățenilor aflați pe aeroporturi care se află în afara granițelor. În acest sens, românii își pot anunța prezența și pot solicita sprijin la secțiile consulare de la ambasadele noastre din țările respective. Totodată, pot să vă anunț că în această seară a fost activat un număr unic al call-center-ului gestionat de Ministerul Afacerilor Externe. Acest număr unic va fi publicat și pe pagina Guvernului și a Ministerului Afacerilor Externe, dar vi-l pot spune și acum. Este numărul de telefon la care cetățenii români aflați pe aeroporturi din afara țării noastre își pot semnala prezența și pot solicita asistență consulară. Și, de asemenea, pot să solicite sprijin pentru a ajunge acasă.

Numărul de telefon care le este pus la dispoziție este 0040751084537.

Este call-center-ul, este numărul unic gestionat de Ministerul Afacerilor Externe. După ce vor fi centralizate datele cetățenilor români care se află, fiind afectați de suspendarea zborurilor Blue Air, în aeroporturi din afara țării, aeronavele Tarom vor fi pregătite să efectueze zborurile necesare pentru ca românii de peste graniță să ajungă acasă în siguranță. Evident, toate celelalte măsuri de asistență consulară pe care Ministerul Afacerilor Externe le gestionează sunt deja activate. Ca atare, trebuie doar, repet, ca cetățenii români afectați de suspendarea acestor zboruri să își semnaleze prezența de pe teritoriul altor state. Guvernul va continua să implementeze măsurile necesare pentru a veni în sprijinul cetățenilor afectați. Vom reveni cu noi date pe măsură ce acestea apar”, a declarat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Foto: Facebook/ Blue Air

Back To Top