Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Apostolache
Categorie: Actual
  • Consilierul județean Mihai Apostolache a comentat situația de criză apărută în urma sistării furnizării de apă caldă în Ploiești.
  • „Consiliul Județean Prahova, ca deliberativ județean, și-a jucat rolul său în procedura de gestionare a serviciului de alimentare cu energie termică în sistem centralizat”.

„Am urmărit cu atenție dezbaterea organizată de reprezentanți ai societății civile, pe tema serviciului de alimentare cu agent termic în sistem centralizat pentru Municipiul Ploiești. Și din această dezbatere s-a desprins clar faptul că situația de criză în care a ajuns Municipiul Ploiești a apărut din cauza lipsei dialogului instituțional dintre Primarul Municipiului Ploiești, Președintele Consiliului Județean Prahova, ADI Termo Prahova și operator.

Printre principiile care stau la baza administrației publice în unitățile administrativ-teritoriale se numără principiul cooperării și principiul responsabilității. Asocierea municipiului cu județul, prin formarea ADI Termo Prahova, s-a făcut deoarece județul Prahova deține echipamentele de producție (CET Brazi) și rețeaua primară, iar municipiul deține rețeaua secundară. Proiectele de hotărâri de asociere a celor două unități administrativ-teritoriale (Ploiești și Prahova) au fost inițiate de Primarul Municipiului Ploiești, ca autoritate executivă a municipiului, respectiv, Președintele Consiliului Județean, ca autoritate executivă a Consiliului Județean Prahova și au fost aprobate de Consiliul Local al Municipiului Ploiești, respectiv de Consiliul Județean Prahova. Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Termo Prahova a rezultat din acordul de voință al celor două unități administrativ-teritoriale și a avut rolul, în prima etapă, de a pregăti documentația pentru organizarea licitației pentru concesionarea serviciului de alimentare cu agent termic în sistem centralizat pentru Municipiul Ploiești și de a organiza, efectiv, această licitație.

ADI Termo Prahova a apelat la soluția propusă prin studiul privind stabilirea modalității optime de gestiune a serviciului public de alimentare cu energie termică produsă în sistem centralizat la nivelul județului Prahova pentru Municipiul Ploiești, și anume delegarea prin concesiune a gestiunii acestui serviciu către un operator privat. După finalizarea licitației, ADI Termo Prahova a anunțat câștigătorul licitației, o asociere de două societăți, și a semnat, în data de 9 mai 2022, contractul de delegare a gestiunii serviciului de alimentare cu agent termic în sistem centralizat pentru Municipiul Ploiești. Serviciul public de alimentare cu agent termic în sistem centralizat pentru municipiul Ploiesti este serviciu public de interes local, nu de interes județean. Conform Constituției și Codului Administrativ, consiliul județean este o autoritate a administrației publice pentru coordonarea consiliilor comunale și orășenești în vederea realizării serviciilor publice de interes județean.

Pentru că și în această dezbatere Primarul Municipiului Ploiești a acuzat constant Consiliului Județean Prahova, fac precizarea că la nivelul Județului Prahova activează două autorități ale administrației publice constituite în baza principiului autonomiei locale: președintele consiliului județean, ca autoritate executivă, și consiliul județean, ca autoritate deliberativă. Președintele Consiliului Județean este cel care asigură reprezentarea județului în relația cu autoritățile publice, cu alte persoane juridice și cu persoane fizice”, a transmis consilierul județean Mihai Apostolache.

„Dacă primarul nu a reușit să dialogheze…”

„Dacă primarul municipiului Ploiești nu a reușit să dialogheze cu președintele consiliului județean Prahova nu este de vină Consiliul Județean Prahova, ca autoritate deliberativă. Consiliul Județean Prahova, ca deliberativ județean, și-a jucat rolul său în procedura de gestionare a serviciului de alimentare cu energie termică în sistem centralizat pentru municipiul Ploiești, adoptând mai multe hotărâri în acest sens”, a adăugat Apostolache.

Citește și Dezbatere pe tema termoficării din Ploiești la ședința Consiliului Județean Prahova. Consilierul județean Mihai Apostolache a solicitat transparență din partea ADI Termo Prahova

Back To Top