Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

masă caldă în școli
Categorie: Actual
  • Guvernul a aprobat hotărârea privind normele metodologice pentru derularea programului “Masă caldă”, implementat anul acesta și în opt unități de învățământ din Prahova.
  • Actul normativ precizează inclusiv ce poate să cuprindă pachetul cu alimente care va fi distribuit elevilor.
  • În aceeași ședință, Executivul a decis suplimentarea cu 2.200 a posturilor din învățământul preuniversitar, ca să asigure necesarul de personal inclusiv pentru derularea acestui program.

MASĂ CALDĂ ÎN ȘCOLI. “Normele metodologice de aplicare a OUG nr. 105/2022 privind aprobarea continuării Programului - pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 350 de unităţi de învățământ preuniversitar de stat au în vedere reglementarea, în principal, a următoarelor aspecte:

-  definirea suportului alimentar, precum și a principiilor ce trebuie respectate în prepararea acestuia, prin detalierea tipurilor de suport alimentar posibil: masă caldă preparată în regim propriu, masă caldă în regim catering, pachet alimentar;

-    definirea situațiilor în care într-o unitate de învățământ se aplică unul sau altul dintre tipurile respective de suport alimentar sau a situațiilor în care în aceeași unitate de învățământ se utilizează mai multe variante în funcție de specificul unității de învățământ dat de structura ciclurilor de învățământ, de dispunere geografică, de programul școlar al elevilor sau de alți factori;

-   specificarea documentelor suport pentru situațiile medicale sau alte situații care conduc cu necesitate la furnizarea unui alt tip de suport alimentar;

-  normele minime obligatorii pe care trebuie respectate în pregătirea mesei pentru preșcolari și elevi, conform recomandărilor Institutului Național de Sănătate Publică; specificarea condițiilor legislative în domeniul achizițiilor publice care ghidează procedurile de atribuire a contractelor”, se arată în comunicatul Executivului.

VEZI ȘI: Opt unități de învățământ din Prahova au fost incluse în programul “Masa caldă în școli”

Zilnic, fiecare dintre beneficiarii programului va primi o masă caldă sau un pachet alimentar (produse de panificație din făină integrală — pâine feliată sau batoane/chifle — 80 g — maximum 50% din greutatea totală a pachetului, produse din carne și/sau brânzeturi/derivate din lapte 40 g — minimum 25% din greutatea totală a pachetului și legume — roșii, castraveți, salată sau alte produse similare — 40 g — maximum 25% din greutatea totală a pachetului) în valoare de 15 lei. De acest drept vor beneficia elevii și preșcolarii prezenți la activitățile didactice pe perioada cursurilor, cât și în situația suspendării cursurilor cu prezență fizică, conform structurii anului școlar.

Posturi mai multe, în școli, creșe și grădinițe

Tot vineri, prin hotărârea de Guvern a fost suplimentat cu 2.200 numărul posturilor din învățământul preuniversitar de stat, “inclusiv învățământul special, centrele județene de resurse și asistență educațională/Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională, necesare pentru preluarea creșelor în sistemul de învățământ și pentru acoperirea deficitului de personal didactic în școlile și grădinițele în care a crescut numărul de formațiuni și pentru implementarea Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 350 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat”, au mai explicat reprezentanții Guvernului.

Foto: portalinvatamant.ro

Back To Top