Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Cătălin Predoiu DNA
Categorie: Actual
  • Ministrul Justiției a participat, marți, la evenimentul organizat pentru a marca împlinirea a 20 de ani de activitate a Direcției Naționale Anticorupție.
  • Cătălin Predoiu a dat asigurări că instituția pe care o reprezintă va continua să sprijine, în cadrul competențelor, eforturile “pentru perfecționarea instituției și combaterea corupției”.
  • “Legea conferă DNA o mare putere, iar DNA are obligaţia să o folosească fără menajamente în combaterea corupţiei. Cu cât mai mare această putere, cu atât mai mare responsabilitatea pentru folosirea ei fără abuzuri şi greşeli”, a transmis acesta.

În discursul susținut cu prilejul evenimentului care marchează două decenii de activitate a Direcției Naționale Anticorupție, Cătălin Predoiu a punctat că, după acești 20 de ani, “DNA este o lecţie care se cere profund şi ştiinţific disecată, o lecţie pentru cei care au creat-o cu gândul că va fi doar un exerciţiu formal, pentru cei care au susţinut-o, în mod real sau combătut, pentru cei care s-au intersectat în diverse calităţi cu acţiunea DNA, pentru cei care au colaborat instituţional cu DNA şi, nu ultimul rând, pentru procurorii DNA înşişi, analiză a cărei concluzii să folosească pentru adaptarea DNA la dinamica fenomenului corupţiei şi la perfecţionarea continuă a activităţii acesteia”. “Doresc, de asemenea, să vă asigur de sprijinul instituțional al Ministerului Justiției pentru consolidarea capacității judiciare și administrative a DNA, pentru independența sa și continuarea combaterii energice a corupției în toate sferele societății. În ciuda unor speculații nefondate, proiectele legilor Justiției, dezbătute chiar în aceste zile în Parlament, sunt proba celor de mai sus. Citez din declarația procurorului șef DNA în exercițiu făcută în Parlamentul României, acum câteva zile: «Prin aceste proiecte, DNA își menține independența, autonomia și capacitatea de a combate corupția»”, a subliniat Predoiu.

“Dincolo de orice consideraţie sau speculaţii, DNA este un câştig instituţional cert, uriaş pentru statul român, pentru societate şi pentru cetăţeni. De aceea, el se cere consolidat şi perfecţionat în continuare, pentru că răspunde unei nevoi legitime a cetăţenilor – combaterea corupţiei politice, administrative, financiare, corupţiei mici şi corupţiei mari. Legea conferă DNA o mare putere, iar DNA are obligaţia să o folosească fără menajamente în combaterea corupţiei. Cu cât mai mare această putere, cu atât mai mare responsabilitatea pentru folosirea ei fără abuzuri şi greşeli”, a spus ministrul.

Cătălin Predoiu a vorbit, totodată, despre viitorul Direcției, arătând că “există, în continuare, numeroase provocări care trebuie confruntate pentru a perfecționa activitatea DNA – îmbunătățirea logisticii, rezolvarea deficitului de procurori, detalierea regulilor privind poliția judiciară ș.a.m.d. Cunosc așteptarea dumneavoastră în privința extinderii competențelor, chestiune care trebuie discutată structurat, în cadru colegial cu DIICOT și, ierarhic, cu procurorul general. Cunosc și nemulțumirea dumneavoastră legată de neîntoarcerea competențelor după desființarea SIIJ, competențe pierdute în 2018, dar reamintesc că soluția aleasă de minister și legiuitor a fost singura acceptată de majoritatea reprezentanților sistemului judiciar aleși în CSM, împrejurare care sugerează atât anumite concluzii pentru trecut, cât și estimări legate de viitor.

Ministerul Justiției va continua să sprijine, în cadrul competențelor, eforturile dumneavoastră pentru perfecționarea instituției și combaterea corupției. Poate că cea mai mare provocare pentru DNA în perioada următoare este, însă, forjarea și perfecționarea unei culturi instituționale moderne, a unei mentalități moderne, plecând de la ceea ce așteaptă cetățeanul plătitor de taxe de la o instituție anticorupție, de la așteptarea ca banul public să fie folosit eficient și cu rezultate atât în prevenirea corupției, cât și în condamnarea infractorilor și recuperarea prejudiciilor”.

„Gândiți-vă, de asemenea, nu numai la ceea ce așteaptă un cetățean onest, care nu are de a face cu DNA, dar și la ceea ce așteaptă un cetățean onest care, dintr-un complex de împrejurări, are, temporar, o calitate în procedurile DNA, un cetățean care se știe nevinovat – așteaptă un procuror competent, imparțial, independent, fără altă agendă decât cea a legii și de bună credință, adică un procuror profesionist, așa cum sunt convins că sunteți”, le-a mai transmis Cătălin Predoiu procurorilor anti-corupție.

VEZI ȘI: Cătălin Predoiu: “Cetăţenii aşteaptă de la procurori profesionalism, seriozitate, integritate şi decenţă publică”

Intervenția ministrului Justiției poate fi urmărită AICI.

Back To Top