Categorie: Actual

img2Mâine, la Spitalul de Ortopedie şi Traumatologie Azuga, va fi sărbătorită împlinirea a 100 de ani de funcţionare a unităţii medicale. Evenimentul va fi marcat printr-o întâlnire la care vor participa medici, autorităţi locale şi judeţene, dar şi pacienţi care au beneficiat de îngrijiri în instituţia spitalicească.

Spitalul de Ortopedie-Traumatologie Azuga a fost construit între anii 1914-1925 de către Regele Carol I. A funcţionat, la început, ca spital pentru tratarea şi recuperarea răniţilor, victime ale războiului, apoi a devenit Sanatoriu TBC - Osteoarticular. Începând cu 1972, a functionat ca Spital Orăşenesc cu o structură de 300 de paturi.

Din anul 2004, unitatea medicală primeşte denumirea de „Spitalul Ortopedie-Traumatologie Azuga” avand la bază structura specifică de „monospecialitate”: Ortopedie-Traumatologie şi Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie.

În prezent, Spitalul de Traumatologie şi Ortopedie Azuga este o unitate sanitară cu personalitate juridică. Date fiind destinaţia de monospecialitate a spitalului şi aplasamentul într-o zonă de mare interes turistic, turismul montan şi de agrement practicându-se pe tot parcursul anului, adresabilitatea pacienţilor se menţine permanent la un nivel înalt.

Back To Top