Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

carte de identitate
Categorie: Actual
  • Un grup de parlamentari PSD, AUR și din partea minorităților naționale a depus zilele trecute, la Senat, un proiect de modificare a OUG 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români.
  • Inițiativa propune limitarea drastică a numărului de persoane care locuiesc, oficial, la aceeași adresă.
  • Proiectul include și sancțiuni pentru cei care nu declară că s-au mutat, în termen de 15 zile.
  • În expunerea de motive, inițiatorii fac trimitere direct inclusiv la familiile care au în acte adrese ce le asigură accesul la o școală mai bună sau la anumite servicii de asistență socială ori medicală.

Proiectul ce ar putea limita numărul de cărți de identitate emise pe aceeași adresă se bazează pe suprafețele minimale înscrie în Anexa nr. 1 la Legea locuinței nr. 114/1996, cu mențiunea că revederile nu se aplică în situația în care solicitantul are calitatea de soț, rudă sau afin până la gradul IV, inclusiv, al găzduitorului:

suprafete

Judecând după acești indicatori, un cuplu necăsătorit nu va mai putea locui, legal, într-o garsonieră.

“Cu excepția elevilor și studenților, viza de reședință este solicitată cel mai adesea pentru a obține unele beneficii de moment, care sunt acordate pe baza dovezii din actul de identitate:
> înscrierea la grădiniță/școală
> acordarea unor compensări la cheltuielile de transport/cazare
> acordarea de asistență socială/medicală
> susținerea unor examene
> obținerea de documente sau facilități fiscale
> exprimarea dreptului de vot
> altele”, punctează inițiatorii în expunerea de motive atașată proiectului.

Aceștia mai folosesc, drept argument, cazurile înregistrate în ultimii ani, în care sute sau, mai rar, chiar mii de persoane au fost înregistrate cu domiciliul la o singură adresă.

Două săptămâni, termen pentru a anunța mutarea

O altă modificare propusă de parlamentari, prin acest proiect, ar impune ca “persoana care nu mai locuiește la adresa la care și-a stabilit reședința este obligată să notifice la oricare serviciu public comunitar de evidentă a persoanelor despre încetarea valabilității mențiunii privind reședința, în termen de 15 zile de la plecare”. “Persoanele care din diferite motive locuiesc la alte adrese decât cea din actul de identitate sunt obligate să solicite la serviciul public comunitar de evidență a persoanelor schimbarea domiciliului sau înscrierea mențiunii privind stabilirea reședinței în termen de 15 zile de la mutare și să ceară înscrierea în cartea de imobil”, mai propune documentul.

Nerespectarea dispozițiilor ar atrage amenzi între 75 și 150 de lei, potrivit inițiativei legislative.

Proiectul a fost înregistrat la Senat, pentru dezbatere, pe 19 octombrie.

Citiți și: La cerere, cartea de identitate a vehiculului va fi trimisă proprietarului prin curier

Foto: ziaruldeiasi.ro

Back To Top