Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual
454px-Portrait_of_Carol_I10 mai este o zi cu trei semnificaţii majore pentru istoria României.
Pe 10 Mai 1866, Carol I de Hohenzollern-Sigmaringen supranumit şi „cel Devotat“ soseşte în Bucureşti, şi depune jurământul în faţa Parlamentului şi faţă de poporul român.
Pe 10 Mai 1877, după ce cu o zi înainte Parlamentul dezbătuse problema, Carol I proclama solemn Independenţa absolută a României.  Mai exact, la 9 mai 1877, după o interpelare a deputatului Nicolae Fleva privind situaţia ţării, ministrul de externe din acea perioadă, Mihail Kogălniceanu, rosteşte faimoasele cuvinte: "Suntem independenţi, suntem naţiune de sine stătătoare!". A doua zi, la 10 mai, independenţa este proclamată din nou, dar de data aceasta de Camerele reunite, după care domnitorul Carol I promulgă legea şi proclamă Independenţa de Stat a României. În perioada comunistă, pentru a masca legătura cu regalitatea, propaganda oficială a insistat pe data de 9 mai, cea a discursului lui Kogălniceanu, ca zi a proclamării independenţei, Adevărul istoric este că proclamarea oficială a independenţei de stat a avut loc în ziua de 10 mai
Tot pe data de 10 Mai, dar în 1881, Carol I, a proclamat ridicarea la rangul de Regat a celor două principate unite române. În acea zi, pe Dealul Mitropoliei unde jurase credinţă ţării ca domnitor la 10 mai 1866, Carol I şi-a pus pe cap coroana de Rege al României, făcută din oţelul unui tun turcesc capturat la Plevna în timpul Războiului de la 1877.
Back To Top