Categorie: Actual

  flacara-olimpicaAstăzi, a fost aprinsă flacăra olimpică pentru Jocurile Olimpice de vară de la Londra, în cadrul unei ceremonii la Olympia, situl în care au avut loc primele Jocuri ale antichităţii. În urma ceremoniei, torţa a fost înmânată primului alergător către locul de desfăşurare a Jocurilor Olimpice.

Flacăra Jocurilor Olimpice de la Londra a fost aprinsă, joi, conform tradiţiei în Grecia, la Olimpia, unde a avut loc în antichitate prima dată această competiţiei, titrează Mediafax. O actriţă îmbrăcată în mare preoteasă a aprins torţa cu ajutorul razelor solare şi al unei oglinzi concave, în faţa Templului Herei, vechi de 2.600 ani. Apoi, torţa cu flacăra i-a fost înmânată primul alergător, campionaul grec la nataţie Spyros Gianniotis. Flacăra olimpică va sta în Grecia opt zile şi va trece prin cinci mari situri arheologice, străbătând, în total, 2.900 de km prin această ţară. La 17 mai, torţa va fi adusă la Stadionul Olimpic din Atena, locul disputării primelor Jocuri Olimpice moderne, în 1986, unde va fi predată delegaţiei britanice într-o ceremonie nocturnă, mai precizează Mediafax.

Pe 18 mai, torţa va fi adusă în Marea Britanie, unde va începe o călătorie de 70 de zile prin insulă, urmând să parcurgă 12.875 km. Punctul final este Stadionul Olimpic din Londra, unde flacăra va ajunge pe 27 iulie, când va avea loc şi festivitatea de deschidere a J.O. 2012.

Londra, care a mai găzduit Jocurile Olimpice în 1948, devine astfel singurul oraş din lume care primeşte flacăra olimpică pentru a doua oară în istoria sa, titrează Mediafax.

Back To Top