Categorie: Actual

 free_books_online Prima ediţie a Galei Industriei de Carte din România a avut loc vineri, 11 mai, la Biblioteca Naţională. Iată premiile.

Volumul „Despre frumuseţea uitată a vieţii” de Andrei Pleşu a fost bestsellerul anului, cu aproximativ 45.000 de unităţi vândute. Dan Puric a fost declarat cel mai popular autor.

Titlul pentru cea mai bună carte de ficţiune a anului a fost acordat volumului „Acasă, pe Câmpia Armaghedonului” de Marta Petreu. Aceeaşi distincţie, la categoria „non-ficţiune”, a fost primită de Lucian Boia, pentru „Capcanele istoriei (Elita intelectuală românească între 1930 şi 1950)”, titează Mediafax.

La categoria „carte netipărită - e-book”, au câştigat „Aventurile lui Alice în Ţara Minunilor” de Lewis Carrol, proiectul de eBook al Elefant.ro şi proiectul de eBook al LiterNet.ro. La categoria „audiobook”, a câştigat titlul „Plugarul şi moartea” de Johannes von Tepl, în traducerea lui Marin Tarangul şi lectura lui Andrei Pleşu. Colecţia „Lecturi pe întuneric” (Casa Radio) a primit menţiune. Cea mai bună carte pentru copii a fost declarată „Vise despre case. Carte de poveşti pentru copii şi părinţi”, de Eliza Yorkina (Igloo). Premiul pentru cea mai bună colecţie de carte a fost acordat seriei „Prima dată”, realizată de editura Art.

„Cea mai frumoasă carte” a fost declarat volumul „Găsiţi şi pierduţi/ Found and lost” de Nicu Ilfoveanu. La categoria „ilustraţie de carte” a fost declarat câştigător volumul „Grafica fără computer. Vol. 2: Litere. Desen, relief, volum”, concepţie Carla Duschka, Ciprian Isac (Atelierul de Grafică). Cea mai bună traducere a fost, anul acesta, „Cartea Roşie” de C. G. Jung - traducere de Viorica Nişcov (Trei), mai precizează Mediafax.

Premiul cititorilor, oferit de cotidianul Evenimentul zilei, a fost oferit volumului „Matei Brunul”, de Lucian Dan Teodorovici.

În cadrul galei, au mai fost acordate premiul pentru cea mai bună librărie, cea mai bună tipografie şi cea mai bună bibliotecă.


La prima ediţie a Galei Industriei de Carte din România, au intrat în concurs produsele editoriale ale anului 2011. Au fost invitate să participe toate editurile care sunt înregistrate, publică şi difuzează carte în România (inclusiv cele din Republica Moldova şi Ungaria care au o filială în România), tipografiile care au sediul în România, bibliotecile autohtone şi librăriile care au sediul pe teritoriul României, precum şi cele online înregistrate ca firme româneşti.

Back To Top