Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

accidente lege șoferi închisoare
Categorie: Actual
  • Senatorul Robert Cazanciuc a depus, în Parlament, un proiect de lege pentru modificarea prevederilor Codului penal în privința condițiilor suspendării executării pedepsei.
  • Inițiativa de referă la cazurile șoferilor care, conducând fără permis sau în timp ce se aflau sub influența alcoolului ori a drogurilor, au provocat accidente soldate cu moartea unor persoane.
  • Parlamentarul a mai avut o inițiativă de acest fel acum câțiva ani, însă ea a fost respinsă în camera decizională.

Proiectul propune ca șoferii care provoacă accidente mortale în timp ce conduc fără permis, beți sau drogați, să nu mai poată beneficia de suspendarea executării pedepsei cu închisoare.

Pe 20 noiembrie, de Ziua Internațională a Comemorării Victimelor Accidentelor Rutiere, Robert Cazanciuc a anunțat că reia acest demers, pe care l-a denumit Legea Anastasia, după fetița de 4 ani ucisă anul acesta, de Ziua Copilului, de o șoferiță fără permis:

“România ocupa, în anul 2021, pentru al cincilea an consecutiv, primul loc în Europa la numărul de morți în accidente rutiere. 1.779 de decese în total. Una dintre cauze o reprezintă consumul de alcool sau de substanțe interzise, pe lângă neglijență sau calitatea infrastructurii rutiere.

Citiți și: Bilanț sumbru. 32 de persoane au murit în accidente rutiere grave produse în Prahova în ultimele 8 luni

În anul 2019, am demarat o inițiativă de modificare a legislației penale astfel încât niciun șofer băut, drogat sau fără permis care a produs un accident mortal să nu mai poată scăpa de pedeapsa cu închisoarea.

Datele furnizate de Poliția Română și de Ministerul Justiției arată o realitate sumbră: 20.000 de persoane trimise în fața instanțelor de judecată în fiecare an pentru conducere fără permis, sub influența drogurilor sau băuturilor alcoolice. Tot în fiecare an își pierd viața sau sunt rănite grav, în accidente produse de cei care conduc fără permis, băuți sau drogați, aproximativ 500 de persoane. În Capitală, cel puțin, în luna iulie, au fost descoperiți la volan mai mulți șoferi drogați decât băuți. 

Din rațiuni politice absurde și în mod sfidător la adresa interesului general al societății de a proteja în mod real viața și de a pune capăt carnajului de pe șosele României, inclusiv prin pedepse foarte aspre care să aibă un rol preventiv profund inhibitor, inițiativa a fost respinsă de camera decizională pentru că «vine în contradicție cu filosofia actuală a Codului penal».

Astăzi, de Ziua Internațională a Comemorării Victimelor Accidentelor Rutiere, anunț public că voi relua inițiativa pentru modificarea legii împotriva șoferilor care se urcă la volan fără să aibă dreptul de a conduce și provoacă accidente rutiere mortale.

Cu alte cuvinte, toți cei care cred că pot conduce un autovehicul fără permis, băuți sau drogați trebuie să știe că vor merge direct la închisoare în situația în care vor produce un accident rutier soldat cu victime.

O inițiativă în memoria lui Ciprian, Ion, Gheorghe, Alexandru  și a celor 100 de persoane care au pierit pe șosele din data de 8 iunie 2021(momentul votului de respingere din Camera Deputaților) și până astăzi, din cauza unor «șoferi» inconștienți.

În memoria Anastasiei, fetița care anul acesta, chiar de Ziua Copilului, la doar 4 ani, a fost spulberată de un șofer fără permis , într-o goană nebună prin localitate.

N.B. Numele Anastasia provine din cuvântul grecesc «anastas» care înseamnă renaștere (sau înviere). Pentru că morții de pe șosele nu vor învia, această inițiativă va renaște pentru a-i proteja pe cei dragi”.

Marți, senatorul a anunțat că proiectul a fost depus deja în Parlament: “Legea Anastasia, în linie dreaptă! Așa cum am promis, astăzi am depus proiectul de modificare a legislației penale pentru ca niciun șofer băut, drogat sau fără permis care ucide oameni nevinovați să nu mai scape de executarea pedepsei cu închisoarea.

M-am bucurat să constat că inițiativa și-a găsit zeci de susținători, colegi senatori, care au semnat la depunerea ei. Proiectul își urmează cursul legislativ firesc, dar sper și îmi doresc ca legea să ajungă la promulgare cât mai repede posibil”.

Foto: Observator News

Back To Top