Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

invatamant_gimnaziuDupă finalizarea celor cinci etape ale înscrierii în clasele primare, reprezentanţii sistemului de învăţământ sunt gata-gata să renunţe la noile structuri ale mecanismului Educaţiei. În Prahova, numărul copiilor înscrişi depăşeşte estimările iniţiale şi nu se ştie, deocamdată, cum vor fi organizate clasele mici.

Potrivit informaţiilor din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, până în prezent au fost înscrişi în clasa pregătitoare 5.219 copii, în condiţiile în care au fost recenzaţi cu puţin peste 4.700 de preşcolari. În clasa I, au fost înscrişi 6.230 de copii, fiind recenzaţi 6.200. La fiecare unitate de învăţământ se află afişate listele nominale cu elevii care vor începe clasele primare în anul şcolar 2012-2013. „Deocamdată, au mai rămas neînscrişi unii copii de etnie romă, însă vom găsi cât de curând modalităţi pentru a-i încadra în clasele primare, astfel încât să ştim clar, înainte de începerea anului şcolar, care este componenţa definitivă a claselor”, ne-a declarat Gheorghe Borovină, inspector şcolar general în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova.

Cu toate acestea, pregătirile pentru aceste clase au fost date peste cap chiar de la nivel naţional. Pe de o parte, premierul Victor Ponta a afirmat că, de anul viitor, clasa pregătitoare ar putea fi desfiinţată. Pe de altă parte, Ministerul Educaţiei nu a asigurat finanţarea pentru achiziţionarea mobilierului necesar claselor pregătitoare şi a suspendat licitaţia. „Din cauza problemelor cu licitaţia pentru mobilier, la întâlnirea reprezentanţilor Ministerului cu Inspectoratele Şcolare s-a decis alocarea fondurilor pentru cumpărarea de dotări către fiecare şcoală în parte”, ne-a mai spus Gheorghe Borovină. Potrivit inspectorului şef, probleme sunt şi cu clasele în care se vor desfăşura cursurile pentru elevii mici, mobilierul adaptat vârstei lor nepermiţând utilizarea de către colegii mai mari, la schimbul al doilea. Nici de cadrele didactice specializate pentru predarea în clasele pregătitoare nu se poate pune problema, deocamdată, acestea fiind detalii pe care numai ministerul le va stabili, dacă nu cumva se va decide că eforturile de până acum au fost complet inutile.

Back To Top