Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

vaccin anti COVID-19 Moderna apropbat
Categorie: Actual

 

• Comisia Europeană a dat undă verde vaccinului Moderna, actualizat pentru a combate subvarianta XBB.1.5 a virusului COVID-19.
• Decizia vine în contextul în care sezonul rece se apropie, iar numărul cazurilor de coronavirus este în continuă creștere și noi tulpini continuă să apară.

După ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a retras starea de urgență globală pentru COVID-19 la începutul lunii mai, virusul continuă să circule în întreaga lume și noi tulpini se dezvoltă. Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a recomandat, în luna iunie, actualizarea vaccinurilor pentru a viza tulpina XBB a virusului, care a devenit predominantă în Europa și în alte regiuni.

Noul vaccin anti COVID-19, administrat în doză unică

Vaccinul actualizat Moderna, care se concentrează pe subvarianta XBB.1.5 a tulpinii Omicron, a fost aprobat pentru toate grupurile de vârstă, inclusiv pentru adulți și copii cu vârsta peste 5 ani. Noua formulă este administrată sub formă de doză unică, indiferent de vaccinurile primite anterior.

 CITEȘTE ȘI: CALENDARUL NAȚIONAL DE VACCINARE 2023. VACCINURILE RECOMANDATE COPIILOR

La începutul lunii septembrie, Comisia Europeană a autorizat și vaccinul actualizat Pfizer-BioNTech, care a fost, de asemenea, adaptat pentru a oferi o protecție mai eficientă împotriva subvariantei XBB.1.5 și este administrat tot printr-o singură doză.

Aceste două vaccinuri actualizate au fost aproape în paralel de către Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), autoritatea europeană de reglementare.

Comisia Europeană a accelerat procesul de introducere pe piață a acestor vaccinuri actualizate pentru a permite statelor membre să se pregătească pentru campaniile de vaccinare din toamnă și iarnă.

Mai multe pe adevarul.ro

CITEȘTE ȘI: PRIMELE DOZE DE VACCIN GRIPAL PENTRU SEZONUL 2023/2024 SUNT DISPONIBILE ÎN FARMACII

Back To Top