Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

vaccin antigripal
Categorie: Știri naționale

 

• Prima cantitate de vaccin gripal tetravalent pentru sezonul 2023/2024 au ajuns în România, anunță compania producătoare.
• Dozele sunt deja disponibile în farmacii.

 

Noul vaccin antigripal din acest sezon este utilizat în Programul Național de vaccinare și conține tulpinile gripale selectate de Organizația Mondială a Sănătății pentru a fi utilizate în vaccinurile gripale pentru sezonul 2023-2024.

Vaccinarea antigripală este foarte importantă mai ales pentru persoanele vulnerabile, cum sunt vârstnicii sau cei cu anumite afecțiuni medicale cronice, femeile însărcinate, copiii sub 5 ani și lucrătorii din domeniul sănătății.

CITEȘTE ȘI: PREȘEDINTE NOU LA CNAS. ANDREI BACIU ARE 37 DE ANI ȘI S-A OCUPAT DE COORDONAREA VACCINĂRII ANTI-COVID

„Imunitatea colectivă, cunoscută sub numele de imunitate de grup, apare atunci când un procent înalt al populației este protejat prin vaccinare împotriva unui virus, făcând dificilă răspândirea unei boli pentru că există un număr mic de persoane susceptibile rămase de infectat. Aceasta arată importanța vaccinării, pentru că oamenii au puterea de a se proteja pe ei și pe ceilalți împotriva gripei. Doza standard de vaccin are eficiență dovedită la toate categoriile de pacienți începând cu vârsta de 6 luni, inclusiv la pacienții de peste 65 de ani, contribuind la extinderea viabilă și sustenabilă a imunizării gripale în țara noastră prin reducerea costurilor bugetare”, mai spune aceasta.

În ultimul sezon, gripa a reușit să se reinstaleze după aproape doi ani de circulație la un nivel scăzut.

Sezonul de gripă din Europa a început mai devreme decât în cele patru sezoane anterioare: confirmarea cazurilor de gripă în primele 21 de săptămâni a depășit cu mult raportările din aceeași perioadă a anilor anteriori, cu o creștere a spitalizărilor cauzate de boală începând cu toamna trecută.

Epidemia de gripă a durat mai mult decât de obicei, până la sfârșitul lui februarie 2023, cu o creștere de 5.2 ori a detecțiilor comparativ cu aceeași perioadă a sezonului 2021-2022.

Mai multe pe adevarul.ro

CITEȘTE ȘI: STRATEGIA NAŢIONALĂ DE VACCINARE PÂNĂ ÎN 2030, PUSĂ ÎN DEZBATERE PUBLICĂ

Back To Top