Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Actual

bacalaureat-scrisLuni, absolvenţii de clasa a XII-a din toată ţara au susţinut proba scrisă la Limba şi literatura română, din cadrul examenului de Bacalaureat. În Prahova, un singur elev a fost eliminat din examen după ce a încercat să copieze.

Pentru proba scrisă de Limba şi literatura română, de la examenul de Bacalaureat, a fost extrasă varianta a patra. Elevii au avut de rezolvat trei subiecte într-un interval de trei ore.

Primul subiect a fost un text din „Craii de Curtea-Veche”, de Mateiu I. Caragiale, cu nouă cerinţe. Elevii au avut de identificat sinonime, de explicat rolului cratimei în secvenţa „s-o ajut” şi de construit un enunţ în care să fie folosită o locuţiune care să conţină substantivul „inimă”. De asemenea, li s-a mai cerut menţionarea tipului de perspectivă narativă din textul citat, precizarea a două motive literare identificate în text, prezentarea valorii expresive a verbelor la timpul imperfect din text, ilustrarea cu exemple, din text, a două trăsături ale genului epic şi comentarea, în şase-zece rânduri, a unei secvenţe din text.

La cel de-al doilea subiect, elevii au avut de scris un text de tip argumentativ de 15-30 de rânduri despre calităţile umane, pornind de la ideile sugerate de afirmaţia lui Lucian Blaga: „Nu e de ajuns să ai mari calităţi, trebuie să ştii cum să le foloseşti cu rost”.

La ultimul subiect, candidaţii au avut de realizat un eseu de două - trei pagini în care să prezinte tema şi viziunea despre lume dintr-un text poetic studiat, aparţinând lui Mihai Eminescu.

În Prahova, au participat, la proba scrisă de Limba şi literatura română, 6300 de candidaţi din 7400 de înscrişi la examenul de bacalaureat. „Am aflat de un singur caz al unui elev eliminat din examen. Candidatul era din Grupul Şcolar Teleajen şi a fost prins având căştile în urechi. Astăzi, începe şi corectarea lucrărilor, cu profesori specializaţi din comisiile stabilite. Nu am avut alte incidente în timpul examenului”, ne-a declarat Aurel Graur, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova.

Bacalaureatul va continua miercuri, 4 iulie, cu proba scrisă a profilului şi vineri, 6 iulie, cu proba scrisă la alegere.

Back To Top