Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

exercitiu plan rosu isu prahova
Categorie: Actual
  • Mai multe echipaje de urgență au fost mobilizate, joi, la o rafinărie de la marginea Ploieștiului, în cadrul unui exercițiu de amploare, derulat după un scenariu ce se referea la un accident grav, soldat cu victime multiple.

ISU Prahova a anunțat că exercițiul a început la ora 10.00, la o rafinărie din Ploiești. Pompierii derulează un exercițiu de nivel tactic, tip JOINT, cu punerea în aplicare a prevederilor Planului Roșu de Intervenție la nivelul județului Prahova și a Planului de Urgență Externă a obiectivului, pentru antrenarea factorilor decizionali și a structurilor operative.

"Scenariul exercițiului presupune intervenția în cazul producerii unei explozii cu eliberare în atmosferă de hidrogen sulfurat, fiind format un nor de substanță toxică ce se deplasează către o comună învecinată. De asemenea, explozia surprinde personalul care deservea instalațiile afectate, fiind rănite grav 10 persoane. Ca urmare a producerii exploziei, este manevrat greșit brațul unei macarale aflate în proximitatea unui rezervor cu reziduuri petroliere, astfel încât scânteile mecanice produse în urma lovirii celor două metale, în contact cu vaporii degajați de reziduuri, produc o nouă explozie care este urmată de un incendiu.

În urma celor întâmplate, conducerea obiectivului convoacă ”celula de urgență” în punctul de comandă, fiind dispuse măsuri de evacuare a personalului care nu are atribuții specifice de primă intervenție și a contractorilor din zonele afectate, respectiv punerea în aplicare a planului de urgență internă.

În cel mai scurt timp, angajații societății pun în aplicare planul de urgență internă, procedând la evacuarea zonelor din vecinătatea celei afectate, alarmarea serviciului privat pentru situații de urgență și anunțarea evenimentului către dispeceratul de apel unic în situații de urgență 112. De asemenea, s-a procedat la punerea în aplicare a procedurilor interne de intervenție, echipele de lucrători specializați luând primele măsuri de limitare a efectelor negative.

În urma apelului la 112, inspectorul șef al ISUJ Prahova este informat cu privire la evenimentul produs și, de îndată, acesta ordonă punerea în aplicare a Planului de Urgență Externă a obiectivului și a Planului Roșu de Intervenție Județean, după care informează prefectul județului referitor la situația cu care se confruntă, iar acesta din urmă aprobă toate măsurile adoptate și numește drept comandant al acțiunii pe inspectorul șef al ISUJ Prahova.

Din acest moment, va avea loc o complexă desfășurare de forțe și mijloace, în care fiecare participant la exercițiu trebuie să cunoască ce atribuții îi revin, astfel ca, într-un scenariu real, să existe o coordonare optimă și o cooperare perfectă între autoritățile implicate în gestionarea situației de urgență", detaliază sursa citată.

Vedeți AICI imagini din timpul exercițiului de joi.

Exercițiul a urmărit modul de lucru integrat al salvatorilor, dar și verificarea procedurilor de intervenție în situațiile simulate, precum și identificarea aspectelor ce trebuie perfecționate, atât procedural, cât și individual. Acesta a vizat verificarea practică a Planului de Urgență Externă și a Planului Roșu de Intervenție Județean, antrenarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și a Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției în monitorizarea și gestionarea situațiilor de urgență în cazul producerii unui accident major la obiective petrochimice, verificarea fluxului informational decizional (și implicit, testarea mijloacelor de comunicații) și dezvoltarea deprinderilor de lucru în echipă a personalului din cadrul forțelor de conducere, coordonare și răspuns.

Citiți și: DOTARE PENTRU ISU PRAHOVA. DOUĂ MOTOCICLETE SMURD PENTRU RĂSPUNS RAPID LA CAZURILE GRAVE

Imagini: ISU Prahova

Back To Top