Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

sondaj inscop incredere institutii
Categorie: Actual
  • Armata, Biserica, NATO și UE sunt instituțiile în care românii au cea mai mare încredere, relevă un nou sondaj ale cărui rezultate au fost publicate marți de INSCOP.
  • La polul opus de află Guvernul și Parlamentul, care nu numai că nu au reușit să recupereze, ci chiar au mai pierdut, în ultimii zece ani, din puțina încredere pe care le-o acordau cetățenii.

Sondajul INSCOP, realizat la comanda News.ro, arată că armata este instituţia în care românii au cea mai mare încredere, fiind indicată de 70,4% dintre respondenți. Pe locul al doilea de află Biserica, urmată în clasament de două instituții internaţionale: NATO cu 55,4% încredere mare şi foarte mare (faţă de 52.1% în 2013) şi Uniunea Europeană, cu 50,3% (faţă de 49.3% în 2013).

Citiți și: SONDAJ INSCOP: MIRCEA GEOANĂ ESTE PE PRIMUL LOC, ÎN INTENȚIA DE VOT PENTRU PREZIDENȚIALE, URMAT DE MARCEL CIOLACU, DACĂ ACESTA AR FI CANDIDAT PSD-PNL

Urmează, în ordine, Poliția (48,6%), Banca Naţională a României cu 43,3%, Primăria cu 41% şi Preşedinţia cu 29,8%, Guvernul cu 19,4% şi Parlamentul cu 17,4% încredere multă şi foarte multă.

Cele mai mari scăderi, față de situația de acum 10 ani, le înregistrează BNR (51,2%  în 2013), Guvernul (34,8%în 2013) și Parlamentul (26,7% în 2013).

”Încrederea (multă şi foarte multă) a românilor în instituţii şi organizaţii interne şi internaţionale relevă o excepţională stabilitate în ultimii 10 ani. Clasamentul încrederii primelor patru instituţii este neschimbat din 2013 până în prezent, cu Armata şi Biserica pe primele două locuri, urmate de NATO şi Uniunea Europeană. Încrederea în Armată şi în NATO a crescut comparativ cu 2013, evoluţia fiind firească în contextul de securitate actual marcat de războiul din Ucraina. Încrederea în instituţiile mai politice - Preşedinţie, Guvern şi Parlament – este influenţată de contextele specifice momentelor politice în care au fost culese datele (2013, respectiv 2023). Se observă o încredere mai scăzută în Guvern şi Parlament în 2023 comparativ cu 2013, situaţia fiind perfect explicabilă în condiţiile în care evaluarea actuală este făcută după o perioadă de crize succesive (pandemie, criză economică, dificultăţi sociale, schimbări de guverne) care au erodat încrederea românilor”, a declarat Remus Stefureac, director INSCOP Research, pentru News.ro.

Sondajul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda News.ro. Datele au fost culese în perioada 23 octombrie - 2 noiembrie, prin metoda CATI (interviuri telefonice), prin intermediul chestionarului. Volumul eşantionului simplu, stratificat, este de 1.100 de persoane, reprezentativ pe categoriile sociodemografice semnificative (sex, vârstă, ocupaţie) pentru populaţia neinstituţionalizată a României, cu vârsta de 18 ani şi peste. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3 %, la un grad de încredere de 95%.

Back To Top